Η διαφθορά χτυπάει την πόρτα της οικογένειας Ερντογάν

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η Εμινέ Ερντογάν —σύζυγος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν— φαίνεται ότι έχει ακριβά γούστα, όπως προκύπτει από δημοσίευμα του 19fortyfive.com το οποίο υπογράφει ο Michael Rubin.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Πριν από είκοσι χρόνια, ο Ερντογάν ανήλθε στην εξουσία με την υπόσχεσή μιας «καθαρής» κυβέρνησης. Αυτό ήταν πάντα μια ψευδαίσθηση.

Ως δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ο Ερντογάν συσσώρευσε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια εκτός από τον νόμιμο μισθό του. Την εποχή που ανέλαβε την πρωθυπουργία και έλαβε βουλευτική ασυλία, εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει περισσότερες από δώδεκα εκκρεμείς κατηγορίες για διαφθορά. Σήμερα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ερντογάν μετέτρεψε την Τουρκία σε κλεπτοκρατία. Η Διεθνής Διαφάνεια κατατάσσει την Τουρκία κάτω από την Κίνα, την Κούβα και το Κοσσυφοπέδιο στην πιο πρόσφατη παγκόσμια έρευνα για τις αντιλήψεις της για τη διαφθορά.

Λίγο μετά τη σύγκρουση του Ερντογάν με τον άλλοτε σύμμαχο Φετουλάχ Γκιουλέν, μέλη του κινήματος του Γκιουλέν φέρεται να διέρρευσαν μια ηχητική κασέτα μιας σειράς τηλεφωνικών κλήσεων μεταξύ του Ερντογάν και του γιου του, όπου οι δυο τους ακούγεται ότι συνωμότησαν για να κρύψουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μετρητά.

Μπορεί ο Ερντογάν στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι οι εχθροί του κατασκεύασαν την ηχογφάφηση, αλλά οι υπηρεσίες πληροφοριών εκτός Τουρκίας εκτιμούν ότι είναι αυθεντική. Η διαφθορά δεν σταματά εκεί. Πιο πρόσφατα, 128 δισεκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν υπό την εποπτεία του Ερντογάν, τα οποία φέρεται ότι χρησιμοποιήθηκαν για να στηρίξουν το τουρκικό νόμισμα που καταρρέει.

Σήμερα, όποιος κάνει αιχμηρές ερωτήσεις ή χαλάει την εικόνα του Ερντογάν αντιμετωπίζει χρόνια φυλάκισης.

Η Εμινέ δεν έχει όρια

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις αγορές της γυναίκας του Ερντογάν σε μερικά από τα πιο πολυτελή καταστήματα των Βρυξελλών. Αυτό το ταξίδι για ψώνια έγινε την ώρα που το νόμισμα της Τουρκίας επιτάχυνε την πτώση του εν μέσω της φθίνουσας ανάπτυξης της οικονομίας. Όταν συνόδευσε τον σύζυγό της στη Βαρσοβία, κατάφερε να ξοδέψει περισσότερα από 44.000 δολάρια ενώ ψώνιζε αντίκες. Ο επίσημος μισθός του συζύγου της είναι λίγο πάνω από 5.000 δολάρια το μήνα (Το Forbes εκτιμά ότι οι πραγματικές αποδοχές του πλησιάζουν τα 50 εκατομμύρια δολάρια). Τίποτα από αυτά δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν.

Η συμπεριφορά της στις Βρυξέλλες και τη Βαρσοβία ήταν περισσότερο ο κανόνας παρά η εξαίρεση.

Η Τουρκία διατηρεί μια κουλτούρα σχετικά με το τσάι. Για τους περισσότερους Τούρκους, αυτό σημαίνει μερικές λίρες την ημέρα. Η Εμινέ, ωστόσο, παρόλο που περιγράφει τον εαυτό της ως λιτή, καυχιέται για την αγάπη της για ένα είδος λευκού τσαγιού που κοστίζει περισσότερα από 800 δολάρια ανά λίβρα και το πίνει σε επιχρυσωμένα ποτήρια, καθένα από τα οποία κοστίζει όσο ο μέσος μηνιαίος μισθός των Τούρκων.

Το δημοσίευμα συνεχίζει:

Η Εμινέ προσωποποιεί την κυνική υποκρισία των Ερντογάν. Λίγο αφότου ο σύζυγός της κάλεσε σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων αφού ένας καθηγητής Γάλλων φέρεται να έδειξε στους μαθητές του μια καρικατούρα του Προφήτη Μωάμεθ, μια φωτογράφος τράβηξε μια φωτογραφία της Εμινέ να κρατά μια γαλλική τσάντα Hermes η οποία πωλείται περίπου 50.000 δολάρια. Μάλιστα φέρεται να έλαβε την τσάντα αλλά και άλλα αγαθά ως δωροδοκία στην υπόθεση Reza Zarrab.

Ο συντάκτης αναφέρει: Όταν φύγει ο Ερντογάν, οι Τούρκοι θα πανηγυρίσουν. Οι οικογένειες εκείνων που έχει σκοτώσει, βασανίσει ή εκβιάσει θα βρίζουν το όνομά του.

Καθώς η Τουρκία στρέφεται προς την ανοικοδόμηση της χώρας, είναι απαραίτητο να ανακτήσει όλα τα αυτά τα χρήματα. Ίσως μόνο τότε η Εμινέ ή οποιοσδήποτε Ερντογάν θα μάθει τι είναι πραγματικά η λιτότητα.

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τσίπρας: Η νέα προοδευτική κυβέρνηση θα βάλει στοπ στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Συνάντηση με την Πρωτοβουλία για το δημόσιο νερό που...

Σταύρο, οι ερωτήσεις που ξέχασες

*Γράφει ο Νίκος Μωραΐτης - Ξέρετε πώς ένιωσα χθες...

Η αλήθεια πίσω από τη βιτρίνα: Τι πραγματικά συμβαίνει στην πολυδιαφημισμένη Αστυπάλαια

Η αλήθεια πίσω από τη βιτρίνα. Τι πραγματικά συμβαίνει...
Διαφήμιση