Γιατρός προς Γεωργιάδη: «Δεν είμαστε κάφροι αλλά γράφουμε υπερήχους σε ασθενείς και δεν μπορούν να τους κάνουν»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Χρήστου Αβραμίδη –

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετετράπη η φιέστα της κυβέρνησης στη Μυτιλήνη, καθώς η αστυνομία δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τους διαδηλωτές που προσέγγιζαν το σημείο. Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνης Γεωργιάδης, βλέποντας τους εργαζομένους να έχουν αψηφήσει τις απαγορεύσεις και να έχουν φτάσει στην εκδήλωση φωνάζοντας συνθήματα, κάλεσε κάποιον εκπρόσωπο να μιλήσει, υπερηφανευόμενος ταυτόχρονα για το πόσο δημοκρατικό είναι αυτό που επικρατεί στη χώρα. Μα αφού είναι δημοκρατικό και του αρέσει να εκφράζουν οι εργαζόμενοι τις αντιρρήσεις τους από το βήμα, γιατί η κυβέρνηση προσπάθησε να τους εμποδίσει με δυνάμεις των ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ;

Αφού ο υπουργός πρόσβαλε τους διαδηλωτές αποκαλώντας τους κάφρους, μια γνωστή γιατρός, η Ζήνα Κακναβάτου πήρε τον λόγο και απάντησε. Η γιατρός ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Δεν είμαστε κάφροι, είμαστε οι γιατροί της πρώτης γραμμής. Είμαστε οι νοσηλευτές της πρώτης γραμμής. Είμαστε αυτοί που μαζί με τους ΕΚΑΒίτες, βλέπουμε τι γίνεται. Που αντί να βλέπουμε διασώστες στα ασθενοφόρα, βλέπουμε να έρχονται φαντάροι. Οι οποίοι δεν έχουν καμία εκπαίδευση. Είμαστε αυτοί που αν ζητήσουν να κάνουν μια μαστογραφία θα πάνε να την κάνουν τον Νοέμβριο.

Ξέρετε γιατί κύριε Υπουργέ;

Γιατί ενώ υπήρχε μία ακτινολόγος στο ΙΚΑ, σήμερα δεν υπάρχει.

Είμαστε αυτοί που γράφουνε τους υπερήχους στους ασθενείς μας και δεν μπορούν να τους κάνουνε. Γιατί δεν υπάρχει ποιος να τους κάνει. Αυτοί είμαστε κύριε Υπουργέ. Για αυτό φωνάζουμε. Ζητάμε καλύτερη υγεία».

Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο, με την επιτυχημένη προσπάθεια των εργαζομένων να περάσουν από τον κλοιό της αστυνομίας.

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις προαναγγέλλουν οι συγγενείς μετά το μπάζωμα – Πάνε με φάκελο στη Δικαιοσύνη

Στη Δικαιοσύνη έχοντας στα χέρια ένα υπόμνημα με πέντε αμείλικτα ερωτήματα πηγαίνουν αύριο,...

Οι γαλλικές εκλογές, ο Βορίδης και οι… ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς

Την εκτίμηση ότι όλη η Ευρώπη στρέφεται ουσιαστικά προς...

Καρτερός: Ο Κασσελάκης, ο Τσίπρας και τα πηγάδια

Η καμπάνα δεν χτυπάει όμως μόνο για τον Τσίπρα,...
Διαφήμιση