Γ. Σωτηρέλης: Ο πρωθυπουργός έχει την πολιτική ευθύνη και η ανάληψή της σημαίνει παραίτηση

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Ας μη μιλάμε για “επισυνδέσεις”. Είναι υποκλοπές. Έχουμε υποκλοπές που είναι νομιμοφανείς αλλά παράνομες και αντισυνταγματικές. Γι’ αυτό έχουν και ποινική ευθύνη εκτός από πολιτική όσοι εμπλέκονται. Πρέπει να κινητοποιηθεί η Δικαιοσύνη. Είναι θέμα Δημοκρατίας». Ξεκάθαρο το πλαίσιο που έβαλε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλης, μιλώντας στον ρ/σ “Κόκκινο 105.5” και την Τζούλυ Τσίγκα.

«Υπάρχει θέμα υπέρβασης των ορίων του Συντάγματος. Η ευθύνη ανήκει ολόκληρη στον πρωθυπουργό. Δεν μεταβιβάζεται. Είναι ο ίδιος προϊστάμενος της ΕΥΠ, επέβαλε τον Διοικητή της ΕΥΠ χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα τυπικά προσόντα και την εποπτεύουσα εισαγγελέα, η οποία είχε επίσης ελλιπή προσόντα και μάλιστα εξελέγη μετά από πίεση του πρωθυπουργικού γραφείου με οριακή πλειοψηφία 6-5, ενώ στους μειοψηφούντες ήταν και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Δεν μπορεί λοιπόν, μετά από τρία χρόνια, ο κ. Μητσοτάκης να λέει ότι υπάρχουν προβλήματα στην λειτουργία της ΕΥΠ».

«Είναι αδιανόητο ότι πέρασε διάταξη που δεν επιτρέπει στην ΑΔΑΕ να γνωστοποιεί την παρακολούθηση μετά την λήξη της. Το ίδιο διάστημα, μάλιστα, αυξήθηκαν οι παρακολουθήσεις και διαπιστώνεται ότι παρακολουθείται πολιτικός από κόμμα που ενδιαφέρει πολιτικά την κυβέρνηση για τις μετεκλογικές εξελίξεις, γιατί αυτό νομίζω πως είναι και το ζήτημα».

«Η πολιτική ευθύνη βαρύνει τον πρωθυπουργό και η ανάληψή της σημαίνει παραίτηση. Φοβάμαι ότι θα πάμε σε εκλογές με επίκληση εθνικού θέματος. Όμως δεν υπάρχει σοβαρό εθνικό θέμα. Υπάρχει αυτό το θέμα που έχει αποκαλυφθεί και την ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός».

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Πηγαίνουν προς εκλογές έχοντας νομιμοποιήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας νομιμοποίησε σήμερα το...

Στην επιτροπή LIBE η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Το χθεσινό χειροκρότημα που έκλεισε τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό...

Πρόταση δυσπιστίας: Η Δημοκρατία στο απόσπασμα με… επιστολική ψήφο

Ενώ είχαν προβεί σε ξεκάθαρες δηλώσεις για το ενδεχόμενο...
Διαφήμιση