Γ. Σωτηρέλης: Ο πρωθυπουργός έχει την πολιτική ευθύνη και η ανάληψή της σημαίνει παραίτηση

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Ας μη μιλάμε για “επισυνδέσεις”. Είναι υποκλοπές. Έχουμε υποκλοπές που είναι νομιμοφανείς αλλά παράνομες και αντισυνταγματικές. Γι’ αυτό έχουν και ποινική ευθύνη εκτός από πολιτική όσοι εμπλέκονται. Πρέπει να κινητοποιηθεί η Δικαιοσύνη. Είναι θέμα Δημοκρατίας». Ξεκάθαρο το πλαίσιο που έβαλε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλης, μιλώντας στον ρ/σ “Κόκκινο 105.5” και την Τζούλυ Τσίγκα.

«Υπάρχει θέμα υπέρβασης των ορίων του Συντάγματος. Η ευθύνη ανήκει ολόκληρη στον πρωθυπουργό. Δεν μεταβιβάζεται. Είναι ο ίδιος προϊστάμενος της ΕΥΠ, επέβαλε τον Διοικητή της ΕΥΠ χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα τυπικά προσόντα και την εποπτεύουσα εισαγγελέα, η οποία είχε επίσης ελλιπή προσόντα και μάλιστα εξελέγη μετά από πίεση του πρωθυπουργικού γραφείου με οριακή πλειοψηφία 6-5, ενώ στους μειοψηφούντες ήταν και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Δεν μπορεί λοιπόν, μετά από τρία χρόνια, ο κ. Μητσοτάκης να λέει ότι υπάρχουν προβλήματα στην λειτουργία της ΕΥΠ».

«Είναι αδιανόητο ότι πέρασε διάταξη που δεν επιτρέπει στην ΑΔΑΕ να γνωστοποιεί την παρακολούθηση μετά την λήξη της. Το ίδιο διάστημα, μάλιστα, αυξήθηκαν οι παρακολουθήσεις και διαπιστώνεται ότι παρακολουθείται πολιτικός από κόμμα που ενδιαφέρει πολιτικά την κυβέρνηση για τις μετεκλογικές εξελίξεις, γιατί αυτό νομίζω πως είναι και το ζήτημα».

«Η πολιτική ευθύνη βαρύνει τον πρωθυπουργό και η ανάληψή της σημαίνει παραίτηση. Φοβάμαι ότι θα πάμε σε εκλογές με επίκληση εθνικού θέματος. Όμως δεν υπάρχει σοβαρό εθνικό θέμα. Υπάρχει αυτό το θέμα που έχει αποκαλυφθεί και την ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός».

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα Τετάρτη 28/2 σε...

Απεργία: Χιλιάδες στους δρόμους ζήτησαν δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές και μέλη πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων...

Εξοργίζει με τη δήλωσή του για τα Τέμπη ο Καραμανλής – Αυτοξεπλένεται για το έγκλημα

O βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Αχ....

Μέση Ανατολή: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κινδυνεύουν από λιμό – Ελπίδες για ανακωχή

Χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν το επόμενο διάστημα, καθώς...
Διαφήμιση