«Φωτιά» οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Οι εκτιμήσεις του ΟΠΕΚ για την παγκόσμια ζήτηση η πτώση των εξαγωγών από τη Λιβύη και οι μειωμένες παραδόσεις της Gazprom οδηγούν το ράλι των τιμών.

«Φωτιά» στους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων βάζουν οι τιμές των καυσίμων που συνεχίζουν να αυξάνονται.

Η τιμή του πετρελαίου (Brent) αυξήθηκε κατά 2% την Τρίτη και πλέον αγγίζει τα 125 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό (WTI) σημείωσε ανάλογη άνοδο και ξεπέρασε τα 123 δολάρια το βαρέλι.

Οι νέες αυξήσεις οφείλονται στις εκτιμήσεις του ΟΠΕΚ ότι η παγκόσμια ζήτηση θα παραμείνει υψηλή παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και από την πτώση των εξαγωγών από τη Λιβύη εν μέσω πολιτικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.

Μεγάλες αυξήσεις στο φυσικό αέριο

Παράλληλα με τις αυξήσεις στο πετρέλαιο κατακόρυφες είναι οι αυξήσεις και στο φυσικό αέριο. Η τιμή έφτασε τα 100 ευρώ η μεγαβατώρα σημειώνοντας άλμα 16,3%.

Νωρίτερα η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι μείωσε κατά περισσότερο από 40% την δυναμικότητα αποστολής φυσικού αερίου προς τη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream, σταθμός υγροποιημένου αερίου (LNG) στις ΗΠΑ διέκοψε τις παραδόσεις για 3 μήνες (60% της παραγωγής σε ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο) ενώ προβλήματα προέκυψαν στο δίκτυο μεταφοράς αερίου της Νορβηγίας αναγκάζοντας να μειωθούν οι ροές.

Πηγή; efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση