Folli Follie: Στο αρχείο η δικογραφία για Φλαμπουράρη, Χαρίτση, Αραχωβίτη, Μπαλαούρα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στο αρχείο έθεσε η Οικονομική Εισαγγελία τη δικογραφία που αφορούσε σε καταγγελίες περί εμπλοκής κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο σκάνδαλο  της Folli Follie και στη δήθεν απόπειρα να ευνοήσουν τη διοίκηση της εταιρείας, ενώ είχε ήδη αποκαλυφθεί το οικονομικό σκάνδαλο με τους παραποιημένους ισολογισμούς.

Συγκεκριμένα από την έρευνα που διενήργησε η Οικονομική Εισαγγελία δεν προέκυψαν στοιχεία που να στοιχειοθετούν τα αδικήματα της δωροδοκίας- δωροληψίας σε βάρος τoυ πρώην υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, και των πρώην βουλευτών Σταύρου Αραχωβίτη και Μάκη Μπαλαούρα.

Η υπόθεση, έφτασε στη δικαιοσύνη μετά τον διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε στην εταιρεία η «Price Water House Coopers». Στην έκθεση των 200 σελίδων που συνέταξε, περιλαμβάνονταν μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προς τον «ισχυρό άνδρα» της Folli  Follie Τζώρτζη Κουρτσολιούτσο. Στα επίμαχα  e-mails ο υπάλληλος της εταιρείας αναφερόταν ονομαστικά στα παραπάνω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , ισχυριζόμενος ότι επιχειρούσαν να ευνοήσουν τη διοίκηση της Folli Follie, ενώ είχε ήδη αποκαλυφθεί το οικονομικό σκάνδαλο με τους παραποιημένους ισολογισμούς.

Η Οικονομική Εισαγγελία απέστειλε, ωστόσο, αντίγραφα της δικογραφίας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί από τους Μάκη Μπαλαουρα, τον υπάλληλο της εταιρείας και τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο το πλημμέλημα της «εμπορίας επιρροής- μεσάζοντες». Της υπόσχεσης δηλαδή ωφελήματος , ψευδώς ή αληθώς, σε κρατικούς αξιωματούχους, ώστε αυτοί να προβούν σε πράξη ή παράλειψη που ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Αραχωβίτης: «Δικαίωση»

Νωρίτερα, ο Σταύρος Αραχωβίτης δήλωσε: «Πριν από λίγες ημέρες ήρθε η Εισαγγελική πράξη που βάζει τέλος στην άδικη και ανήθικη προσπάθεια εμπλοκής του ονόματός μου στην υπόθεση. Αφού δεν προέκυψαν στοιχεία -και πως να προκύψουν άλλωστε- η υπόθεση κλείνει και τίθεται στο αρχείο. Μια αναφορά του ονόματός μου, από ένα άγνωστο σε εμένα άτομο, σε κάποιο εσωτερικό ηλεκτρονικό μήνυμα της εταιρίας Folli Follie, πήρε διαστάσεις είδησης, γεγονός που οδήγησε στην άρση της ασυλίας μου. Χωρίς προηγούμενη διερεύνηση του βάσιμου των γεγονότων, διασύρεται η προσωπικότητα ενός ανθρώπου και δημιουργούνται σκιές, χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, πέρα από μια αναφορά σε ένα e-mail».

Μάκης Μπαλαούρας: Δε μας πτοούν

«Δεν έχουν ακόμα καταλάβει ότι αυτά δε μας πτοούν. Αντίθετα, μας τροφοδοτούν με δύναμη για τις ιδέες και δράσεις μας. Βέβαια, ούτε αυτή η δικαίωση θα τους κάνει να ζητήσουν συγνώμη, ούτε καν θα δημοσιεύσουν όπως πρέπει τη σημαντική αυτή εξέλιξη…» αναφέρει από την πλευρά του ο Μάκης Μπαλαούρας.

Ειδικότερα, δηλώνει ότι «η Οικονομική Εισαγγελία έκλεισε και έθεσε στο αρχείο την υπόθεση της δήθεν εμπλοκής στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, Φλαμπουράρη, Χαρίτση, Αραχωβίτη και εμού στο σκάνδαλο της της Folli Follie. Να σημειωθεί ότι ούτε καν μας κάλεσαν για κατάθεση!

Πρωτοσέλιδα και πρώτη είδηση σε κανάλια-ραδιοφωνικούς σταθμούς επί βδομάδες, στηριζόμενα σε ένα mail, ενός ατόμου που ούτε καν στέλεχος της εταιρίας υπήρξε, πιθανόν για να κερδίσει την εύνοια των αφεντικών του!

Και αυτό γιατί προσπάθησα να βοηθήσω να σταθούν, στη χειμαζόμενη τότε εποχή, στα πόδια τους Νοσοκομεία, Πυροσβεστική ή κοινωνικές δομές της ιδιαίτερης πατρίδας μου, της Ηλείας, από ιδρύματα και εταιρίες, χωρίς καμιά άλλη επαφή. Μόνοι τους έκαναν την έρευνα αγοράς, μόνοι τους τα αγόρασαν, μόνοι τους τα παρέδωσαν!   

Πάρα πολλές φορές με στοχοποίησαν πολιτικά, στις δύο από αυτές υπήρξε ενορχηστρωμένη προσπάθεια  «δολοφονίας χαρακτήρα». Την πρώτη από ΤΑ ΝΕΑ και τώρα για τη Folli Follie.

Είναι πασιφανές ότι η επίθεση γινόταν για να πληγεί το Ηθικό Πλεονέκτημα της Αριστεράς, που η πλειοψηφία του λαού έχει απονείμει σε στελέχη της, από την πορεία της αγωνιστικής και πολιτικής διαδρομής τους!!

Δεν έχουν ακόμα καταλάβει ότι αυτά δε μας πτοούν. Αντίθετα, μας τροφοδοτούν με δύναμη για τις ιδέες και δράσεις μας.   

Βέβαια, ούτε αυτή η δικαίωση θα τους κάνει να ζητήσουν συγνώμη, ούτε καν θα δημοσιεύσουν όπως πρέπει τη σημαντική αυτή εξέλιξη…».

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Το μόνο που μένει είναι οι τόνοι λάσπης

«Μετά από δεκάδες πρωτοσέλιδα πριν έναν χρόνο, αφού τελικά η δήθεν εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο σκάνδαλο Folli Folie μπήκε στο αρχείο από τη Δικαιοσύνη, τώρα το μόνο που μένει είναι οι τόνοι λάσπης της ΝΔ, του κ. Μητσοτάκη και των μιντιακών φερεφώνων τους» σχολιάζει από την πλευρά του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Πληροφορίες από avgi.gr και documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταδικάζουν την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

ΣΥΡΙΖΑ ΟΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την «επικίνδυνη ιρανική επίδειξη ισχύος...

Κέρδη για τους μεγάλους, ασφυξία για μικρούς και εργαζόμενους

*Της Μαριάννας Τόλια - Την ώρα που λίγες μεγάλες...

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας θα συγκληθεί εκτάκτως...

Φόρουμ Δελφών: Από διεθνές βήμα, τηλεοπτικό πρόγραμμα…

*Του Στράτου Βαλτινού - Περισσότερο με τηλεοπτικό  πρόγραμμα, παρά με...
Διαφήμιση