Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για ανεργία: “Το μεγαλύτερο αρνητικό ισοζύγιο της εικοσαετίας”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Αναλυτικά η δήλωση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτή Β1’ Βόρειας Αθήνας, σχετικά με τα στοιχεία του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για την ανεργία του Νοεμβρίου:

Στη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή επισημάναμε στον Υπουργό Εργασίας κ.Χατζηδάκη ότι πρέπει να είναι μετριοπαθής στις δηλώσεις του σχετικά με τα στοιχεία της ανεργίας, τη στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με τη EUROSTAT η χώρα μας βρίσκεται στη χειρότερη θέση στην ΕΕ όσον αφορά στην ανεργία των νέων και των γυναικών, και στη δεύτερη χειρότερη όσον φορά στην ανεργία των ανδρών.

Τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» (17/12/2021) αποτυπώνουν μία αρνητική και ανησυχητική εικόνα, καθώς το μήνα Νοέμβριο 2021, καταγράφεται μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων (ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης) κατά 79.129 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αρνητικό ισοζύγιο του μήνα Νοεμβρίου την περίοδο 2001-2021.

Συγκεκριμένα,  κατά τον περασμένο μήνα οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 202.790, ενώ οι αποχωρήσεις σε 281.919 (92.390 οικειοθελείς αποχωρήσεις και 189.529 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου). Από τη σύγκριση των στοιχείων του Νοεμβρίου 2021 και του Νοεμβρίου 2020 προκύπτει μειωμένη επίδοση κατά 49.196 λιγότερων θέσεων εργασίας για τον Νοέμβριο 2021 (αρνητικό ισοζύγιο -79.129 θέσεων εργασίας) έναντι αρνητικού ισοζυγίου (-29.933) τον Νοέμβριο του 2020.

Σε αυτό το ιδιαίτερα δυσμενές υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον και μπροστά σε μία δύσκολη νέα χρονιά, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να επιμένει ότι δεν χρειάζονται μέτρα στήριξης των θέσεων εργασίας, των εργαζομένων, των μισθών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων!

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Θα πει όχι η Ελλάδα αν της ζητηθεί συνδρομή στην επίθεση κατά του Ιράν;

*Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου - Μόνο ντροπή μπορεί να νοιώσει...

Πολάκης σε Άδωνι για το φάρμακο URSOFALK: Λύσε το θέμα και άσε τα ντιλαρίσματα

Επανήλθε στην υπόθεση της έλλειψης του φαρμάκου URSOFALK, ο Παύλος...
Διαφήμιση