Εξάρχεια: Νέα επέμβαση των ΜΑΤ στο εργοτάξιο του Μετρό με προσαγωγές πολιτών

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ιδιαίτερα τεταμένη είναι η κατάσταση στην πλατεία Εξαρχείων, με τους πολίτες να στέκονται απέναντι για δεύτερο 24ωρο στην κοπή δέντρων στο πλαίσιο των εργασιών του μετρό, ενώ τα ΜΑΤ «απαντούν» με καταστολή.

Το πρωί της Τρίτης η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές κατοίκων οι οποίοι βρίσκονταν στην είσοδο του εργοταξίου, όταν εκείνοι ζήτησαν τις άδειες που υπάρχουν για να προχωρήσει η κοπή των δέντρων, όπως καταγγέλλουν κινήσεις πολιτών.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα social media δείχνει την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ενάντια στο συγκεντρωμένο πλήθος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προσαχθεί τέσσερις πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κοπή των δέντρων στην πλατεία Εξαρχείων.  «Όχι Μετρό στην πλατεία», «Τα Εξάρχεια θα μείνουν γειτονιά», «Κάτω τα χέρια από την πλατεία», «Τα δέντρα θα μείνουν στην πλατεία», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους συγκεντρωμένους.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, με την εκκίνηση των εργασιών κοπής των περίπου 70 δέντρων, τα ΜΑΤ «απάντησαν» στις διαμαρτυρίες των πολιτών με καταστολή αλλά και ρίψη χημικών.

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση