Ενωτικοί και σε αντίθετη γραμμή με τον Φίλη, Θεοχαρόπουλος και Καλπάκης

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Έχει το ενδιαφέρον του.

Σε αντίθεση με το Νίκο Φίλη, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Στέργιος Καλπάκης κινούνται στη γραμμή της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ και της στήριξης στο νέο αρχηγό.

Παρότι αντικαταστάθηκαν από τις θέσεις του Διευθυντή της ΚΟ και του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος χωρίς καν να ενημερωθούν -το έμαθαν από τις ιστοσελίδες- όχι απλώς δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα, αλλά με αναρτήσεις τους ενισχύουν την ενότητα και το νέο πρόεδρο του κόμματός τους.

Και οι δυο τους προέρχονται από την διεύρυνση (ΔΗΜΑΡ) και οι δυο κρίνονται πολύ επιτυχημένοι στα καθήκοντά τους και οι δυο υπήρξαν επιλογές του Αλέξη Τσίπρα.

Στελέχη δε του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη και ταυτίζονται μαζί του, επιχειρώντας να ταυτίσουν τον Νίκο Φίλη με το αντίπαλο εσωκομματικά στρατόπεδο, μόνο καλές υπηρεσίες δεν του προσφέρουν. Μοιάζουν σαν να είναι οι “Φίληδες” της άλλης πλευράς.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ήταν Ιούλιος του 2019 όταν εκλέχθηκα ομόφωνα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και ευχαριστώ για την τιμή και την εμπιστοσύνη του όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή την περίοδο μέχρι και τον Ιούλιο του 2023 ήταν 4 δύσκολα χρόνια με πολλή καθημερινή δουλειά απέναντι σε ένα δύσκολο περιβάλλον με κυριαρχία της ΝΔ στη Βουλή.

Στις 2 και στις 3 Ιουλίου του 2023 η Πολιτική Γραμματεία ψήφισε ομόφωνα να είμαι μέλος του νέου προεδρείου και Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Έξαλλου θεσμικά όλα τα μέλη του προεδρείου εκλέγονται και ορίζονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα Οι συντρόφισσες και σύντροφοι με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και τους ευχαριστώ θερμά.

Στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να επιτελεί αποτελεσματικά τον ρόλο του, αυτόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με καθημερινή συνεργασία, συνθέσεις και άμεση λήψη αποφάσεων το κόμμα και η κοινοβουλευτική του ομάδα οδηγήθηκαν στη νέα περίοδο που διανύουμε σήμερα χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.

Χθες αργά το απόγευμα ενημερώθηκα από ιστοσελίδες για την απόφαση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να ορίσει στην θέση μου νέο Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον σύντροφο Γιώργο Τσίπρα. Επικοινωνήσαμε ήδη με τον Γιώργο Τσίπρα και του είπα ότι θα έχει όλη την ενημέρωση και ότι χρειαστεί από μένα. Του εύχομαι δύναμη και επιτυχία στα νέα καθήκοντα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας αυτά τα χρόνια για την άψογη συνεργασία που είχαμε. Προσπάθησα να είμαι δίκαιος και με τις αναγκαίες συνθέσεις ώστε να υπηρετούνται πάντα οι συλλογικές μας αποφάσεις. Λειτούργησα χωρίς να λαμβάνω υπόψιν τάσεις, μηχανισμούς αλλά με μοναδικό κριτήριο την αποτελεσματικότητα, το κοινό καλό και την συλλογική λειτουργία.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της Γραμματείας της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας και στους συνεργάτες της για την δουλειά τους και την καθημερινή μας συνεργασία ακόμη και τις πιο δύσκολες ώρες.

Παραμένω προσηλωμένος στο στόχο μας για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με εξωστρέφεια και ενότητα. Ενότητα που δεν μπορεί να είναι απλώς ένα στόχος αλλά να υπηρετείται από τις καθημερινές πράξεις όλων μας και κυρίως από του νέου προέδρου μας.

Ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας θα συνεχίσω να δίνω καθημερινά την μάχη για μία ισχυρή αριστερή προοδευτική παράταξη ώστε να απαλλαχθεί η κοινωνία από την κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΑΛΠΑΚΗ

Τρία χρόνια πριν, τέτοιες ημέρες, ο Αλέξης Τσίπρας μου έκανε τη μεγάλη τιμή να είμαι μέλος της ομάδας του Γραφείου Τύπου του κόμματος μας στη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου, μαζί με τον αείμνηστο Αλέξανδρο Νικολαΐδη, την Τάνια Καραγιάννη και εκπρόσωπο του κόμματος τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Στις αρχές του περασμένου Ιουλίου η Πολιτική Γραμματεία μού ανάθεσε ομόφωνα την μεγάλη ευθύνη του εκπροσώπου Τύπου μετά την παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου.

Χθες το απόγευμα ενημερώθηκα από ιστοσελίδες για την απόφαση του νέου Προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, να ορίσει εκπρόσωπο Τύπου την αγαπημένη και αξία συντρόφισσα Δώρα Αυγέρη. Της εύχομαι ολόψυχα δύναμη και επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. Είμαι βέβαιος ότι θα τα πάει εξαιρετικά.

Ήταν τρία δύσκολα χρόνια, με πολλή καθημερινή δουλειά στο πιο εχθρικό μιντιακό περιβάλλον, με άγχος, ατέλειωτα ξενύχτια, μικρές χαρές και μεγάλες στεναχώριες. Περισσότερο απ’ όλα, όμως, ήταν μια μεγάλη εμπειρία, μια τεράστια τιμή που υπηρέτησα το κόμμα μας από θέση ευθύνης και ακόμη μεγαλύτερη που συνεργάστηκα με σπουδαίους ανθρώπους και φίλους.

Το τελευταίο δύσκολο μεταβατικό διάστημα όλοι μαζί δώσαμε τη μάχη για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παρών καθημερινά, δίπλα στην κοινωνία, στο ζοφερό καλοκαίρι των καταστροφών. Και σταθήκαμε όρθιοι, σοβαροί και αξιόπιστοι, με επιχειρήματα και απαντήσεις. Δεν ήταν καθόλου αυτονόητο.

Σήμερα, με τη δύναμη των 150.000 μελών που συμμετείχαν στην εκλογή Προέδρου, με τον νέο Πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη, με όλες και όλους, συντρόφισσες και συντρόφους, οφείλουμε να δώσουμε με ενότητα, συντροφικότητα και πολιτικό σχέδιο τις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές μάχες που έχουμε μπροστά μας για να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε τροχιά διακυβέρνησης.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξη Τσίπρα. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Για την εμπιστοσύνη τους σε έναν νέο άνθρωπο. Για την εμπιστοσύνη τους σε ένα πολιτικό στέλεχος της διεύρυνσης. Έτσι πρέπει να προχωρήσουμε και την επόμενη ημέρα. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο Γαλάτσι τον Απρίλιο του 2019: «Η Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι ένας τίτλος κάτω από το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. Η Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να γίνει πράξη σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς».

Β.Σκ.

Πηγή: ieidiseis.gr

Φωτογραφία:  ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κομισιόν – Predator: «Φρένο» στην κατάχρηση κατασκοπευτικών λογισμικών

Φρένο επιχειρεί να βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις επιδιώξεις...

Αλέξης Τσίπρας για τα 50 χρόνια Μεταπολίτευσης: Τα επιτεύγματα και οι χαμένες ευκαιρίες

Σε ένα εκτενές κείμενό του, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης...

Σε κλοιό ακρίβειας τα νοικοκυριά με την κυβέρνηση απρόθυμη να λάβει δραστικά μέτρα

*Του Φοίβου Κλαυδιανού - Η αποτελεσματικότητα των μετεκλογικών κυβερνητικών...

Ρένα Δούρου: Πρέπει να ανησυχούμε απέναντι στη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο Κυπριακό (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Η επίσκεψη της πολυπληθούς αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική...
Διαφήμιση