Εγκατάλειψη και οργή για τον σιδηρόδρομο, τρείς μήνες μετά τα Τέμπη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Οργή προκαλεί η απραξία των αρχών και της κυβέρνησης,  χωρίς να έχει αλλάξει τίποτε στα συστήματα ελέγχου κυκλοφορίας με προβλήματα να παραμένουν τρεις μήνες μετά το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη.

Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστας Γενηδούνιας, τονίζει πως οι σιδηροδρομικοί εξακολουθούν να δίνουν την καθημερινή τους μάχη σε μια εγκαταλελειμμένη σιδηροδρομική υποδομή.

«Βλέπουμε πως στις δύο πύλες εισόδου της χώρας οι σιδηροδρομικοί είτε έρχονται αντιμέτωποι με την πανίδα του οικοσυστήματος, είτε με κομμένα καλώδια ηλεκτροκίνησης (για 2η φορά σε μια βδομάδα)» καταγγέλλει μέσω ανάρτησης στο Facebook, όπου ανήρτησε σχετικές εικόνες.

Επίσης, ο κ. Γενηδούνιας σημειώνει πως δεν ξεχνιέται ούτε η «μονταζιέρα» ούτε η προσπάθεια να «εξαφανιστεί» το έγκλημα από την προεκλογική ατζέντα. «Οι κυβερνητικοί μας κατηγορούν κατά τα λοιπά γιατί διαμαρτυρόμαστε. Το video χτεσινό, η φωτο σημερινή. Καλημέρα από εμάς που συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Μαθημένοι στα δύσκολα» πρόσθεσε.

Θυμίζουμε ότι σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου οι ανεκδιήγητες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μήνυση, που κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων κατά διαφόρων αρμοδίων με πρώτο τον ίδιο, ο οποίος έκανε λόγο για εργαλειοποίηση του ζητήματος υποστηρίζοντας ότι «ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές». 

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν ένα μήνα το σωματείο των μηχανοδηγών κατέθεσε ακόμη ένα εξώδικο με το οποίο προειδοποιούσε για τον κίνδυνο νέου δυστυχήματος. (Βλ. «Εξώδικη προειδοποίηση των μηχανοδηγών», «Eφ.Συν.», 12.05.2023).

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να μας πείσει ότι «προχωράμε πράγματι τολμηρά, και σίγουρα μπροστά»

Για μεταρρυθμίσεις και «μεγάλες αλλαγές» μιλά ο πρωθυπουργός στην...

ΣΥΡΙΖΑ: To ψηφιακό κόμμα, τα νέα μέλη, οι έρευνες και τα think tanks

*Του Μιχάλη Χαριάτη - Κόμβος! Μια «μηχανή» αποτύπωσης και,...

Μέση Ανατολή: Συνεχίζει τους βομβαρδισμούς το Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει σήμερα τη Λωρίδα της Γάζας παρά τις...
Διαφήμιση