Δίωξη για ανθρωποκτονία στην Πισπιρίγκου για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Κατηγορούμενη και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, εκτός της 9χρονης Τζορτζίνας, βρίσκεται πλέον η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία ήδη έχει προφυλακιστεί για τον θάνατο της κόρης που «έφυγε» τελευταία απ’ τη ζωή και έγινε αφορμή να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει όχι μόνο την Πάτρα αλλά όλη τη χώρα.

Οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, που ολοκλήρωσαν την προκαταρτική τους έρευνα για  την υπόθεση, άσκησαν σήμερα σε βάρος της 33χρονης ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συρροή για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη, κρίνοντας πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για την ενοχή της μητέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δίωξη στηρίχτηκε κυρίως στην ιατροδικαστική έκθεση των Καρακούκη – Καλόγρια, αλλά όχι μόνο. Επιβαρυντικά για τη Ρούλα Πισπιρίγκου λειτούργησε το γεγονός ότι οι θάνατοι των δύο παιδιών έγιναν παρουσία της μητέρας, και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές φαίνεται να υπάρχει ένα modus opernadi, όπως και με τη Τζορτζίνα.

Για την περίπτωση του θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας οι γιατροί φαίνεται να περιγράφουν την εικόνα μιας μητέρας που φωνάζει αλλά το παιδί είναι κρύο, με έναν από τους γιατρούς να καταθέτει  χαρακτηριστικά για μια «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση». Οι εισαγγελείς έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στις καταθέσεις των γιατρών, αλλά και στο γεγονός ότι η Μαλένα περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό, χαρούμενο και πρόσχαρο, που έχει ξεπεράσει τη λευχαιμία. Οι γιατροί στις καταθέσεις τους φέρονται να σημειώνουν ότι το παιδί έφυγε εντελώς ξαφνικά, κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο αν βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, ενώ η Μαλενα το είχε ξεπεράσει και είχα ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία.     

Όσο για την 6 μηνών Ίριδα, τα σημάδια αίματος στο στόμα της ήταν το σημαντικότερο στοιχείο που έκανε τους εισαγγελείς να υποπτεύονται εγκληματική ενέργεια. Επιπλέον, η ύπαρξη αίματος αλλά και η νεκρική ακαμψία, που είχε ήδη επέλθει όταν έφτασαν οι διασώστες, που διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν κρύο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος είχε επέλθει ώρες πριν κληθούν να συνδράμουν. 

Το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογριά μιλά για βίαιο μηχανισμό θανάτου και αποκλείει παθολογική αίτια ή δηλητηρίαση. Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για ασφυξία που προκλήθηκε από ανθρώπινο παράγοντα, τονίζοντας ότι οι θάνατοι των δύο παιδιών επήλθαν από βίαιο στερητικό μηχανισμό της αναπνοής τους.

Ειδικότερα, για τη Μαλένα, οι εκδορές που είχε στη μύτη της φανερώνουν πως κάποιος της έκλεισε το στόμα και τη μύτη με το χέρι του, με αποτέλεσμα τον θάνατό της.

Στην Ίριδα διαπιστώθηκαν κακώσεις στο στόμα της που έγιναν ενώ ήταν ακόμα ζωντανή. Επίσης, το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της –το οποίο φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκε για να φραγεί η στοματική κοιλότητα του παιδιού, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία– έφερε μεγάλη ποσότητα αίματος

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην ανάκριση. 

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το μέγαρο… υποκλοπών και ο «Ελληνας Νίξον» πολιτικά υπεύθυνοι για το ελληνικό Watergate

Περισσότερους από 12 δημοσιογράφους, πρόσωπα της τηλεόρασης και εκδότες...

Τσίπρας για Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: “Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει την καθημερινότητά τους”

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει...

Δυσανεξία στη δημοκρατία

Πρόκειται για κομβικής σημασίας νίκη και στρατηγική ήττα ταυτόχρονα....
Διαφήμιση