Δημοσκόπηση Prorata: Μάχη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την 3η θέση – Το 42% θέλει νέο κόμμα στην Αριστερά

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 34% και το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στη δεύτερη θέση – για μία ακόμη δημοσκόπηση – με 12%. Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, με ποσοστό 10,5% «μοιράζονται» την τρίτη θέση.

Αρνητικά αξιολογούν οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση τόσο την κυβέρνηση, όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, το 71% δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με το κυβερνητικό έργο της ΝΔ.

Την ίδια ώρα, η συντριπτική πλειονότητα απαντά ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από το αντιπολιτευτικό έργο των άλλων κομμάτων. Το 93% το δηλώνουν αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ, το 89% για το ΠΑΣΟΚ και το 80% για το ΚΚΕ.

Στην ερώτηση ποιο κόμμα ασκεί ουσιαστικότερη αντιπολίτευση, το 17% απάντησε «το ΚΚΕ», αλλά το 39% των ερωτηθέντων είπαν «κανένας».  

 «Μειονέκτημα» η εκλογή Κασσελάκη 

Για το 75% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση, η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη είναι «μειονέκτημα» για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Το 69% εκτιμούν ότι οι αποχωρήσεις στελεχών θα ζημιώσουν το κόμμα, ενώ το 35% πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που θα ωφεληθεί περισσότερο από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι μισοί ερωτηθέντες πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί νέο αριστερό κοινοβουλευτικό κόμμα. Το 42% απαντούν «σίγουρα/ μάλλον υπάρχει» τέτοια ανάγκη. To 87% απαντούν ότι δεν είναι πιθανό να ψήφιζαν ένα κόμμα που θα δημιουργούνταν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχωρούν αυτές τις ημέρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός αρχηγός που συγκεντρώνει μεγαλύτερο ποσοστό στις θετικές γνώμες (33%) και ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας (23%) και ο Νίκος Ανδρουλάκης (18%). 

Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό», το 39% επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά το ίδιο ποσοστό απαντά «κανέναν». 

Η ακρίβεια, η υγεία- περίθαλψη και οι χαμηλοί μισθοί/ συνθήκες εργασίες αναδεικνύονται ως τα σημαντικότερα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα. 

Σε ερώτηση ποια συναισθήματα τους προκαλεί η σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση, οι απαντήσεις «απογοήτευση», «θυμός» και «απελπισία» κυριαρχούν. 

Αρνητικά αξιολογούν τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας οι περισσότεροι, καθώς στην ερώτηση αυτή το 48% απαντά «σίγουρα αρνητικά» και το 21% «μάλλον αρνητικά». Επίσης, αρνητικά αξιολογεί την προσωπική οικονομική του κατάσταση το 62% των ερωτηθέντων. 

Πηγή: lifo.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τα παράλογα της στεγαστικής κρίσης

Αν εμπιστευόμασταν τυφλά το αόρατο χέρι της αγοράς, όπως...

Βρυξέλλες: Η Ούρσουλα, το «τρίγωνο της Βαϊμάρης», η εναλλακτική του Ντράγκι και ο… Μητσοτάκης!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Έντονο παρασκήνιο κορυφής στις...

Το μήνυμα του Ιράν που δεν θέλουν να διαβάσουν ούτε ο επικίνδυνος Νετανιάχου, ούτε ο υποκριτής Μπάιντεν

Ανεξάρτητα από τα επιχειρησιακά αποτελέσματα της μαζικής επίθεσης του...

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταδικάζουν την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

ΣΥΡΙΖΑ ΟΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την «επικίνδυνη ιρανική επίδειξη ισχύος...
Διαφήμιση