Διάβημα διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ στη Βουλή εις βάρος του επίτιμου πρόξενου της Ελλάδας σε Κριμαία και Χέρσωνα 

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Του Στέφανου Σίσκου –

Ανέβηκαν οι τόνοι χθες στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής.

Συνεδρίαζε με θέμα «ο Ελληνισμός της Ουκρανίας: Παρελθόν, παρόν, μέλλον», μεταξύ του επίτιμου πρόξενου της Ελλάδας σε Κριμαία και Χερσώνα και του Γιάννη Γκιόκα, με το ΚΚΕ να προχωρά σε διάβημα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής εις βάρος του Παντελή Μπούμπουρα, καταγγέλλοντάς τον για πρωτοφανείς πρακτικές εις βάρος του βουλευτή και ασέβεια της Βουλής.

Το φυτίλι που άναψε τη φωτιά, αποτέλεσαν τα όσα υποστήριξε ο Παντελής Μπούμπουρας, πως οι Έλληνες της Ουκρανίας έχουν υποστεί στην ουσία τα πάνδεινα διαχρονικά από τους Ρώσους, τους οποίους αποκάλεσε «βάρβαρους» και πως το 1992 που δόθηκαν πάρα πολλά ελληνικά διαβατήρια, «έγινε το μεγάλο λάθος και η μεγάλη προσβολή των Ποντίων καθώς από τα 100 διαβατήρια οι 10 ήταν Πόντιοι και οι άλλοι Ρώσοι».

Μάλιστα, εκτίμησε πως η Ουκρανία έκανε λάθος που δεν τράβηξε τον ρωσόφωνο πληθυσμό από τα σύνορα στο εσωτερικό «όπως έκανε το ελληνικό κράτος που πήγε τους Έλληνες στην Αλεξανδρούπολη και έφερε τους Τούρκους στην Κομοτηνή», με τον πρόεδρο της Επιτροπής Φίλιππο Φόρτωμα, να κάνει σύσταση σε κάποιο σημείο ζητώντας από τον κ. Μπούμπουρα να μην παρεκκλίνει από την ουσία της συζήτησης.

Ο Γιάννης Γκιόκας χαρακτήρισε ανιστόρητα τα όσα ανέφερε ο κ. Μπούμπουρας, τονίζοντας πως «Νομίζουμε ότι η συζήτηση, σήμερα, πήρε άλλο χαρακτήρα, από ορισμένες τοποθετήσεις με χαρακτηριστικά προπαγάνδας και με ορισμένες ανιστόρητες αναφορές. Όπως για παράδειγμα, το τι έγινε με τα διαβατήρια το 1992 και ποιοι έπρεπε να πάρουν διαβατήρια και ποιοι δεν έπρεπε να πάρουν. Όπως, επίσης και το τι έγινε με τους μουσουλμάνους της Θράκης».

Στη συνέχεια ο κ. Γκιόκας παρέθεσε την άποψη του ΚΚΕ, πως για τη σημερινή κατάσταση ευθύνεται και το ΝΑΤΟ που με τη στρατηγική που ακολούθησε «βγήκαν κόμματα στην παρανομία, ανάμεσά τους και το Κ.Κ. Ουκρανίας, στήριξε ναζιστικές οργανώσεις, όπως τα τάγματα του Αζόφ ενώ φτάσαμε στο σημείο να κατεδαφίζονται μνημεία του μεγάλου αντιφασιστικού αγώνα που έδωσε και ο ουκρανικός λαός και στη θέση τους να βλέπουμε τα μνημεία του Μπαντέρα και όλων των συνεργατών των Ναζί. Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα την οποία φυσικά υπηρετεί η αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι».

Αυτές οι αναφορές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Παντελή Μπούμπουρα, ο οποίος έκανε μορφασμούς και χειρονομίες εις βάρος του βουλευτή του ΚΚΕ, όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο Γιάννης Γκιόκας. «Είναι απαράδεκτο να του επιτρέπετε να κάνει μορφασμούς να χειρονομεί, και να διακόπτει με αυτό τον τρόπο. Το προεδρείο είναι εκτεθειμένο, η κυβέρνηση και η πλειοψηφία έχει ευθύνη για αυτούς που καλεί εδώ χωρίς να ξέρουν το ποιόν τους», τόνισε ο βουλευτές του ΚΚΕ απευθυνόμενος στο προεδρείο της Επιτροπής.

Εκείνη την ώρα, ο Παντελής Μπούμπουρας σηκώθηκε από τη θέση του και ξεκίνησε να αποχωρεί από την αίθουσα, ενώ φέρεται να ρωτάει τον Γιάννη Γκιόκα σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το ΚΚΕ, «από που πληρώνεται;» και να το προεδρείο «γιατί τον αφήνετε να μιλάει». «Είναι δεδομένο ότι δεν νομιμοποιούμε αυτή την αθλιότητα», είπε ο κ. Γκιόκας και αποχώρησε εν συνεχεία από την αίθουσα, ενώ ο κ. Μπούμπουρας παίρνοντας ξανά το λόγο λίγο αργότερα, είπε πως «άκουσα πολλά και εκνευρίστηκα. Αν ήξερα ότι είναι βουλευτής του ΚΚΕ, δεν θα νευρίαζα».

Μιλώντας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Ψυχογιός τόνισε πως οι καλεσμένοι πρέπει να σέβονται τον ρόλο των βουλευτών και να τους αφήνουν να ολοκληρώνουν και να μην διακόπτουν, διότι είναι δημοκρατικό κεκτημένο και δεν πρέπει να αμφισβητείται ο τρόπος λειτουργίας της Βουλής», ενώ ζήτησε από τον κ. Μπούμπουρα να ανακαλέσει τα «από ποιον πληρώνεσαι;», που είπε ρώτησε τον κ. Γκιόκα. «Δεν έχω καμία αντίρρηση. Έρχομαι από τον πόλεμο και είπα και μια κουβέντα», είπε ο Παντελής Μπούμπουρας, για να λάβει τέλος το επεισόδιο σε εκείνο το σημείο.

Πηγή: dnews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τι σημαίνει “υπερασπίζομαι τα δικαιώματα” σήμερα;

*ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Το 1953, την εποχή της «καχεκτικής δημοκρατίας», όταν το διαβόητο παρασύνταγμα...

Σκάνδαλο διαρροής emails: Πρόστιμα ύψους 440.000 € σε ΥΠΕΣ και στην Ασημακοπούλου

Πρόστιμα συνολικού ύψους 440.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και...

Παναθηναϊκός: Μεγαλειώδης υποδοχή του πρωταθλητή Ευρώπης σε Ελ. Βενιζέλος και ΟΑΚΑ (BINTEO)

Θερμή υποδοχή στους πρωταθλητές Ευρώπης επιφύλαξαν στην Αθήνα χιλιάδες...

Ο ρόλος της ελληνικής αριστεράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε αυτές τις εκλογές δεν μας θυμίζουν πολλά ότι...
Διαφήμιση