Δεύτερο εξώδικο – πρόκληση της Intellexa στην PEGA

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Της Μαρίας Ψαρά –

Δεύτερο εξώδικο προς την PEGA έστειλε η εταιρεία Intellexa, η οποία εμπορεύεται το Predator.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε η εισηγήτρια της επιτροπής διερεύνησης των παρακολουθήσεων μέσω παράνομων λογισμικών Σοφί Ιντ’ Βελτ, η οποία έγραψε στο twitter: «Ο πωλητής spyware #Intellexa κλήθηκε επανειλημμένα να δώσει απαντήσεις στην @EP_PegaInquiry αλλά δεν απάντησε ποτέ. Τώρα οι δικηγόροι της Intellexa γράφουν επιστολές που υπονοούν νομικές ενέργειες. Αυτές οι προσπάθειες εκφοβισμού ενός δημοκρατικού θεσμού είναι απαράδεκτες. (Και δεν θα λειτουργήσουν)», τονίζει η ευρωβουλευτής από την Ολλανδία που ανήκει στο Renew, την πολιτική ομάδα του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Στην επιστολή, οι νομικοί εκπρόσωποι της εταιρείας ισχυρίζονται ότι η επιτροπή Pega υπερέβη τις εξουσίες της, ότι η έρευνα δεν διεξήχθη σωστά και ότι δεν δόθηκε η ευκαιρία στην εταιρεία να εκθέσει τις απόψεις τους. «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να λάβουμε τις απαντήσεις από την εταιρεία. Όχι μόνο ψάξαμε να βρούμε τους εκπροσώπους και κανείς δεν απάντησε, στείλαμε μέχρι και συστημένη επιστολή», μας είπε η Σοφί Ιντ’ Βελτ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Intellexa στρέφεται κατά της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας αμφισβήτησε ξανά τη νομιμότητα και το κύρος των ενεργειών της Επιτροπής και επιφυλάχθηκε να κινηθεί εναντίον της. Σε κάθε τέτοια πρόκληση, η εισηγήτρια απαντάει ότι «ο εκφοβισμός δε θα περάσει».

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει για τη χώρα νέο παραγωγικό μοντέλο σε ευρωπαϊκά πρότυπα

Στην Λάρισα περιόδευσε χθές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –...

“Δεν είμαστε όλοι ίδιοι” / Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στα fake news για την Αθηνά Λινού

Προσπαθούν να μετατοπίσουν τη συζήτηση που έχει φουντώσει μετά...

«Στα λαδάδικα πουλάνε αυτό που θες»…

*Γράφει ο Θύμιος Γεωργόπουλος - Εσχάτως -μετά την κάλπη...

Σαν τραπουλόχαρτο καταρρέει το δημόσιο σύστημα υγείας!

*Του Σπύρου Κυριάκη - Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν...
Διαφήμιση