Αποχώρηση και του Πέτρου Κόκκαλη από τον ΣΥΡΙΖΑ – Πυρά κατά Κασσελάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ανεξαρτητοποίησή του, λίγους μήνες πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, μίλησε ο Πέτρος Κόκκαλης.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Κόκκαλης ανέφερε για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται σε μια νέα φάση, επεξηγώντας τους λόγους που αποφάσισε την ανεξαρτητοποίησή του.

“Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση του ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζονται σαφείς κατευθύνσεις και αποφάσεις, τις οποίες μπορώ να υπηρετήσω καλύτερα ανεξάρτητος”.

Αιχμηρά ήταν τα σχόλιά του για την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και την απουσία του από αυτή, όπου σχολίασε και τη δίωρη καθυστέρηση για την έναρξη της διαδικασίας.

“Δεν είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά όταν έχουμε μια τόσο σημαντική συνεδρίαση, δεν γίνεται να υπάρχει καθυστέρηση δύο ωρών. Να σεβόμαστε τους θεσμούς και τους ανθρώπους”.

Ο κ. Κόκκαλης μίλησε και για τις ευθύνες που φέρουν πρόσωπα, για τη σημερινή εικόνα του κόμματος, αποδίδοντας το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στον Στέφανο Κασσελάκη, μετά τις δηλώσεις του μάλιστα, στις οποίες ανέφερε ότι ανέλαβε την ηγεσία ενός “άρρωστου κόμματος”.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ο Πέτρος Κόκκαλης να δημιουργήσει το δικό του πολιτικό κόμμα, αλλά και τα “κενά” που υπάρχουν στο χώρο της Αριστεράς, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η ηγεσία δεν είναι στη δική μου πολιτική κουλτούρα. Βλέπω ένα πολιτικό κενό, βλέπω μια αναδιάταξη του χώρου, πρέπει να επανατοποθετηθούν οι ιδεολογικές βάσεις και να συνδεθούν ξανά μετά τις ευρωεκλογές”.

Σε άλλο σημείο σχολίασε και την έντονη δραστηριότητα που έχει το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πήρε απόσταση μετά την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος.

“Έχουμε μιλήσει και δεν μου ζήτησε να μείνω στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορώ να πω τι θα μπορούσε να κάνει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, χαίρομαι γι’ αυτά που κάνει κι ελπίζω να είναι αποτελεσματικά”.

Τέλος, ουσιαστικά προανήγγειλε και τη δημιουργία ενός Πράσινου Κόμματος, με βασικές προτεραιότητές του το περιβάλλον.

Οπωσδήποτε έχω στο μυαλό μου ένα πράσινο κόμμα. Οπωσδήποτε αυτές οι συζητήσεις εντείνονται, αποκτούν άλλη βαρύτητα και ελπίζω κι εγώ να μπορέσω να συνεισφέρω. Ο Αλέξης Τσίπρας καταλαβαίνει αυτό το αφήγημα”.

Πηγή: news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κατεστραμμένο CD Καραϊβάζ, κατεστραμμένος φάκελος Ανδρουλάκη! – Πέφτει μεγάλο δούλεμα!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Η είδηση που δημοσίευσε το...

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στη διαφθορά καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο

Πάνω από τα δύο τρίτα των πολιτών στην Ευρωπαϊκή...

Ξεσηκωμός ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για την ψυχική υγεία και απεξάρτηση

Την ώρα που έχει ξεσηκωθεί ολόκληρη η κοινωνία απέναντι...
Διαφήμιση