Αντιδράσεις για δήλωση Σακελλαροπούλου με φόντο την αποφυλάκιση Λιγνάδη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε ό,τι αφορά στην δικαιοσύνη, κατά την ομιλία της, στη δεξίωση για την 48η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Με φόντο τις διαμαρτυρίες για την αποφυλάκιση του καταδικασμένου για δύο βιασμούς ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για «θεσμικά αντίβαρα που αποτελούν θεμέλια του Κράτους Δικαίου και δεν υποτάσσονται στο λαϊκισμό, τις πλειοψηφίες και τους εφήμερους συσχετισμούς».

«Η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους», τόνισε με πολλούς να συνδέουν την εν λόγω αναφορά με το κύμα αντιδράσεων για την απελευθέρωση Λιγνάδη.

Και πρόσθεσε: «οι δικαστές απολαμβάνουν τις εγγυήσεις του λειτουργήματός τους και οφείλουν να είναι ανεξάρτητοι και αμερόληπτοι, διαφυλάσσοντας το κύρος και την αποστολή τους. Κρίνονται για τις αποφάσεις τους, δεν στοχοποιούνται. Ο διχαστικός λόγος αδικεί τη δημόσια σφαίρα και δεν υπηρετεί τη δημοκρατία μας».

Οι παραπάνω αναφορές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και στα κοινωνικά δίκτυα με τους χρήστες να αναρτούν οργισμένα μηνύματα κάνοντας λόγο για απόπειρα «ξεπλύματος»: 

“Ντροπή! Είναι η μόνη λέξη που μπορεί να αποδώσει τα χθεσινά αίσχη στη δεξίωση για την επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας! Χωρίς αιδώ η πρόεδρος από τα Lidl υπερασπίστηκε εμμέσως πλην σαφώς το #Λιγναδη ! Προσβολή στη δημοκρατία! Βαθύ το κύκλωμα τελικά #σακελλαροπουλου

“Έχω μια ερώτηση @PresidencyGR Οταν “Ολες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του ‘Έθνους” Τί σημαίνει όταν διορίζεται χωρίς διαγωνισμό ένας διευθυντής “για το κοινό καλό” του λαού αλλά δεν γίνεται δεκτό το κοινό περί δικαίου αίσθημα;”

Πηγή: tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

25η Μαρτίου / Τα μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας

Πολύς κόσμος παρακολούθησε τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα,...

Ούτε με αποστασία μπορεί να κάνει κυβέρνηση ο Μητσοτάκης αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Γράψαμε, την Παρασκευή (24/03),...

Τραγωδία στα Τέμπη / Η κυβέρνηση εκτροχιάζει την εις βάθος διερεύνηση

*Του Άρη Χατζηγεωργίου - Η σπουδή του Μαξίμου...
Διαφήμιση