Επικοινωνιακό «μασάζ» της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις αυξήσεις-φωτιά στο ηλεκτρικό ρεύμα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Χρεώσεις-φωτιά, αυξημένες πάνω από 50% σε σχέση με τις ισχύουσες τιμές, ανακοίνωσαν όλοι οι προμηθευτές ρεύματος με ισχύ από 14 Αυγούστου.

Αναλυτικότερα, η ΔΕΗ επιβάλλει βασική χρέωση στα 48 λεπτά ανά κιλοβατώρα με το νυχτερινό να διαμορφώνεται στα 44 λεπτά, η  Protergia  55 λεπτά ανά κιλοβατώρα, ο ΗΡΩΝ 49 λεπτά ανά κιλοβατώρα, η WATT+VOLT  48 λεπτά ανά κιλοβατώρα και η Volton  56 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Σύμφωνα με τον Κώστα Σκρέκα, που ανακοίνωσε τις επιδοτήσεις στην ενέργεια για τον Αύγουστο, η συνολική ενίσχυση για τον ερχόμενο μήνα ανέρχεται σε 1,136 δισ. ευρώ και η τιμή του ρεύματος θα διαμορφώνεται μεταξύ 15 και 17 λεπτών ανά κιλοβατώρα.

Ειδικότερα, η επιδότηση για τα οικιακά τιμολόγια, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για το σύνολο της κατανάλωσης και όλες τις κατοικίες (κύριες και μη) διαμορφώνεται στα 337 ευρώ ανά μεγαβατώρα (0,337 ευρώ ανά κιλοβατώρα). Σύμφωνα πάντα με τον υπουργό, το κονδύλι θα απορροφήσει το 90 % της αύξησης για τους οικιακούς καταναλωτές, το 100 % για τους δικαιούχους Κοινωνικού Τιμολογίου, το 80 % για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο υπ. Περιβάλλοντος ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση «παρακολουθεί στενά» την πρωτόγνωρη ενεργειακή διεθνή κρίση, ώστε να αποτρέψει «αθέμιτες πρακτικές», την ώρα που καταναλωτές αναγκάζονται πλέον να ψάχνουν την χαμηλότερη τιμή για να επιβιώσουν από τις υπέρογκες χρεώσεις.  

O κ. Σκρέκας υποστήριξε ότι όλα πλέον θα γίνονται «καθαρά και διάφανα», επειδή οι πάροχοι έχουν πλέον την υποχρέωση να ενημερώνουν για τις τιμές με αναρτήσεις στις ιστοσελίδες τους. Θυμίζουμε πάντως ότι το ΥΠΕΝ στις αρχές του μήνα μετέθεσε για σήμερα (με πρόσχημα το κλείσιμο του αγωγού Nord Stream) την προθεσμία, που το ίδιο είχε ορίσει για τις 10 Ιουλίου, σχετικά με τις ανακοινώσεις των τιμών του Αυγούστου, στο πλαίσιο των νέων μοντέλων της αγοράς.

Ο υπουργός ισχυρίστηκε πως το όφελος από το νέο μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για τον πρώτο μήνα εφαρμογής εκτιμάται σε 500 εκατ. ευρώ (ενώ όπως είπε ο αντίστοιχος μηχανισμός που εφαρμόζεται στην Ισπανία απέδωσε 250 εκαρτ.).

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τι σημαίνει “υπερασπίζομαι τα δικαιώματα” σήμερα;

*ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Το 1953, την εποχή της «καχεκτικής δημοκρατίας», όταν το διαβόητο παρασύνταγμα...

Σκάνδαλο διαρροής emails: Πρόστιμα ύψους 440.000 € σε ΥΠΕΣ και στην Ασημακοπούλου

Πρόστιμα συνολικού ύψους 440.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και...

Παναθηναϊκός: Μεγαλειώδης υποδοχή του πρωταθλητή Ευρώπης σε Ελ. Βενιζέλος και ΟΑΚΑ (BINTEO)

Θερμή υποδοχή στους πρωταθλητές Ευρώπης επιφύλαξαν στην Αθήνα χιλιάδες...

Ο ρόλος της ελληνικής αριστεράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε αυτές τις εκλογές δεν μας θυμίζουν πολλά ότι...
Διαφήμιση