Νίκος Παππάς: Να πάρουν θέση οι υποψήφιοι για καταστατικό και για ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο (BINTEO)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Να πολιτικοποιήσουν την κουβέντα ζητά από τους υποψήφιους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς. «Να μην αφήσει κανένας από τους υποψηφίους να εκφυλιστεί η κουβέντα σε ανταγωνισμό προσώπων καθώς αυτό θα κάνει κακό», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος μιλώντας στο OPEN.

Για τους λόγους που δεν θα θέσει υποψηφιότητα, όπως είχε κάνει στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία, ανέφερε: «Πέρυσι, θεωρούσα ότι υπήρχε ένα μείζον θέμα το οποίο θα ήταν αν θα συνεχιζόταν η προσπάθεια μετασχηματισμού και διεύρυνσης του κόμματος. Δεν καταφέραμε όσα θα θέλαμε αλλά αυτή τη στιγμή το ζήτημα είναι η ενότητα και από αυτή τη θέση θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις και θα επιμείνω στον δημόσιο διάλογο να έρθουν τα πραγματικά ζητήματα και οι υποψήφιοι πρόεδροι να τοποθετηθούν σε αυτά».

Όπως συνέχισε ο κ. Παππάς, στη Βουλή η αντιπολίτευση ετοιμάζει δράσεις και επισήμανε πως «θα αποδειχτεί στη Βουλή ότι υπάρχει μια πρώτη ύλη που είναι ενοποιητική και πολλαπλασιαστική και για τον χώρο το δικό μας και καταλύτης ευρύτερων συνεργασιών για τον προοδευτικό χώρο». «Πρέπει οι όποιες συνεργασίες να εδράζονται σε στέρεες προγραμματικές βάσεις αλλιώς είναι συγκολλήσεις ευκαιριακές και οι προοδευτικές δυνάμεις δεν πρέπει να πάθουν αυτό που έπαθαν στη Γαλλία».

«Ο κ. Μητσοτάκης εργαλειοποιεί όλα τα στελέχη της ακροδεξιάς»

Συνέχισε επίσης πως «μεταφέρεται ξανά το τέρας της ακροδεξιάς στην Ευρώπη», ενώ εξαπέλυσε πυρά και στη ΝΔ λέγοντας πως «σε αυτό το ξέπλυμα της ακροδεξιάς παίρνουν μέρος άνθρωποι οι οποίοι αυτοτοποθετούνται στο κέντρο. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα υποτιθέμενο προοδευτικό κεντρώο περίβλημα και εργαλειοποιεί όλα τα στελέχη της ακροδεξιάς, μην καταλαβαίνοντας πως γεμίζει το ντεπόζιτο και άλλων πολιτικών σχηματισμών που βρίσκονται στα δεξιά του».

«Οι υποψήφιοι πρόεδροι πρέπει να τοποθετηθούν στα σοβαρά ζητήματα»

«Είναι στρατηγικής σημασίας για τον κ. Μητσοτάκη να συκοφαντήσει την διακυβέρνηση 2015-19», σχολίασε σε άλλο σημείο, ενώ διαφώνησε πως το ίδιο έκανε και ο Στέφανος Κασσελάκης σε τοποθετήσεις του.

«Έχουμε μια μάχη του πρώην με τον επόμενο πρόεδρο. Αυτή η μάχη δεν κάνει καλό και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι και να σκύψουμε πάνω στις πολιτικές μας αποφάσεις, να πολιτικοποιήσουμε την κουβέντα, να μην αφήσει κανένας από τους υποψηφίους να εκφυλιστεί η κουβέντα σε ανταγωνισμό προσώπων καθώς αυτό θα κάνει κακό. Πρέπει να τοποθετηθούν όλοι και για το καταστατικό μας και αν πιστεύουν ότι πρέπει να αλλάξει και να δίνει για παράδειγμα μεγάλες εξουσίες στον πρόεδρο, και για το αν πιστεύουν πως πρέπει να αλλάξει η στρατηγική της μεγάλης ευρείας προοδευτικής συμμαχίας και να πούμε πως μονάχοι μας θα τα καταφέρουμε, χωρίς να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας να κάνουμε ευρύτερα μέτωπα. Αυτά είναι σοβαρά ζητήματα και πρέπει να τοποθετηθούν».

«Είναι οξύμωρο να μπαίνουμε σε όργανα, να ψηφίζουμε ομόφωνα και να βγαίνουμε από τα όργανα και να πηγαίνουμε στην τηλεόραση και να δείχνουμε την εικόνα ότι τσακωνόμαστε», είπε.

«Το καταστατικό είναι σαφές» είπε για την αποπομπή Κασσελάκη

Για τον Στέφανο Κασσελάκη και την αποπομπή του ο κ. Παππάς σχολίασε πως «το καταστατικό είναι σαφές. Δεν έχει εξουσίες οι οποίες είναι ανέλεγκτες και μη ανακλητές, δεν θα νοείτο, ειδικά κόμμα της Αριστεράς να σε εκλέγει σε ένα αξίωμα και να είσαι μη ανακλητός, να μην προβλέπεται δηλαδή μια διαδικασία που να σε μπορεί να σε ανακαλέσει συλλογικά το κόμμα σου από το αξίωμά σου. Εγώ ψήφισα κατά της πρότασης μομφής, δεν θεωρούσα αυτή τη στιγμή πως έπρεπε να πάμε σε εκλογές αλλά είναι απόλυτα σαφές πως το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπει πραξικοπήματα. Να μην σχετικοποιούμε τέτοιες έννοιες, η δημοκρατία μας έχει υποφέρει».

«Ποτέ στην πολιτική τα πράγματα δεν είναι άσπρο μαύρο»

Για το σχόλιο της Όλγας Γεροβασίλη πως θα ήταν καταστροφικό για τον ΣΥΡΙΖΑ νέα εκλογή Κασσελάκη, ο κ. Παππάς είπε «πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στο να πολιτικοποιηθεί η κουβέντα και όταν γίνει αυτό θα αποσυμφωρηθούν οι καταστάσεις και θα σταματήσουν και οι απολυτότητες στον δημόσιο λόγο. Ποτέ στην πολιτική τα πράγματα δεν είναι άσπρο μαύρο. Δεν μπορεί να περιμένουμε μια εκλογή που θα λύσει οριστικά ένα ζήτημα, χωρίς να υπάρξει βαθιά πολιτική συζήτηση, χωρίς να αναζητηθεί το κοινό έδαφος».

«Δεν καταφέραμε να λειτουργήσουμε όσο συνθετικά θα έπρεπε»

Ερωτώμενος για την στήριξή του στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη και αν τηρήθηκε η προγραμματική συμφωνία που είχαν κάνει σχολίασε «έχουμε πάρα πολύ δρόμο για να φτάσουμε στα προβλεπόμενα αυτής της συμφωνίας. Δεν καταφέραμε να λειτουργήσουμε όσο συνθετικά θα έπρεπε και έχουν γίνει λάθη από όλες τις πλευρές».

Τέλος, σε ερώτηση εάν τα κόμματα του Γιάνη Βαρουφάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου έχουν θέση στο ευρύτερο μέτωπο για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε «δεν θα έπρεπε να απευθύνεται αυτή η ερώτηση σε μας. Έχω ακούσει να εξαπολύουν κριτικές και χαρακτηρισμούς οι οποίοι δεν ξέρουν αν θα ανακληθούν».

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο ως “τιμωρός” των οικογενειών για το θέμα της νεανικής βίας

Ο πρωθυπουργός του “επιτελικού” κράτους, εμφανίστηκε σήμερα στο θηριώδες,...

Ο Στέφανος Κασσελάκης και οι «άλλοι»

*Γράφει ο Θανάσης Καρτερός - Επιστρέφω γρήγορα, γράφει το...

ΚΚΕ: Το «κράτος-τρομοκράτης» του Ισραήλ προχωράει σε γενίκευση του πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες

«Το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ προχωράει, με τις ευλογίες και τη στήριξη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε., σ’...
Διαφήμιση