Διαμαρτυρία εργαζομένων της «Αυγής» έξω από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο της «Αυγής» πραγματοποιούν εργαζόμενοι της ιστορικής εφημερίδας απέναντι από το ξενοδοχείο, όπου συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μετά τη διαμαρτυρία τους προχθές στην Κουμουνδούρου και την άκαρπη συνάντησή τους με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα για το «λουκέτο» την ώρα που ο πρόεδρος του κόμματος προσερχόταν στο κτίριο αλλά εκείνος δεν πλησίασε να τους μιλήσει. Χθες ο ίδιος  επισκέφτηκε τα γραφεία της εφημερίδας επιμένοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνοντας είτε να αναλάβουν οι εργαζόμενοι την εφημερίδα (χωρίς χρέη) είτε αυτή να πωληθεί σε ιδιώτη μέτοχο. 

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι φέρεται να απορρίπτουν τις δύο προτάσεις και να παραμένουν δύσπιστοι αναφορικά με τις διαβεβαιώσεις του κ. Κασσελάκη για το εάν θα υπάρξουν απολύσεις.

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και να απαντήσουν. Την περασμένη Πέμπτη ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της «Αυγής», Χρήστος Τζίφας, είχε τονίσει τον κ. Κασσελάκη ότι δεν συνάντησε ποτέ κατά τη διάρκεια της θητείας τους εργαζόμενους και δεν άκουσε τα προβλήματα της εφημερίδας αλλά και πώς κανείς δεν τους εξήγησε τους λόγους της απόφασης για το «λουκέτο».

Τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους έχουν εκφράσει ενώσεις και συλλογικότητες στον χώρο των ΜΜΕ με κοινό τόπο το αίτημα να διαφυλαχτούν οι θέσεις εργασίας.

Πηγή: efsyn.gr

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

“Έφυγε” ο σπουδαίος μας συνθέτης Μίμης Πλέσσας αφήνοντας ένα τεράστιο μουσικό έργο

Πέθανε σε ηλικία 100 ετών ο κορυφαίος Έλληνας μουσικός, Μίμης...

Πυρ στη Βουλή από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά για το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα

Την έντονη αντίθεση τους στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που...

Θεσσαλία: Τι λένε οι πολίτες για τη διαχείριση των κρίσεων – Εμπιστεύονται τον Δημήτρη Κουρέτα

Οι πολίτες της Θεσσαλίας δείχνουν υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης στον περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα,...

Σε απόλυτο χάος η Μέση Ανατολή με συνεχόμενα πλήγματα από Ισραήλ, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

«Από μία κλωστή» κρέμεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή υπό τον...
Διαφήμιση