Η κυβέρνηση τιμωρεί τους άνεργους, μειώνοντας το επίδομα όσο αυξάνει ο χρόνος ανεργίας!

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Την… τιμωρία των ανέργων για το γεγονός ότι είναι άνεργοι, σχεδιάζει η κυβέρνηση και η αρμόδια υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, όπως προκύπτει μετά από σχετική συνέντευξη.

Σύμφωνα με το μοντέλο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, το επίδομα ανεργίας θα βιώνει διαρκώς μειούμενο όσο μεγαλώνει ο χρόνος ανεργίας, ενώ μετά από τρεις διαδοχικές απορρίψεις από τον άνεργο των θέσεων εργασίας που θα προτείνει η ΔΥΠΑ, το επίδομα θα διακόπτεται πλήρως! Η υπουργός ανέφερε πως το επίδομα θα είναι εμπροσθοβαρές, που σημαίνει ότι αρχικά θα είναι μεγαλύτερο και στη συνέχεια θα μειώνεται. 

Πρόκειται για τη γνωστή συνταγή της ατομικής ευθύνης. Οτι δηλαδή ο ίδιος ο εργαζόμενος φταίει που δεν βρίσκει δουλειά και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση θα φροντίζει να τον… τιμωρεί!

Καθόλου τυχαία αυτά που είπε η Ν. Κεραμέως: «Το σημαντικό εδώ είναι το σχήμα να είναι εμπροσθοβαρές. Θέλουμε να καταβάλεις ιδιαίτερη προσπάθεια για να βρεις απασχόληση. Αν σου προσφερθούν τρεις δουλειές που συμπίπτουν με το ατομικό σχέδιο δράσης σου και πεις και στις τρεις όχι, τότε φεύγεις από το ταμείο ανεργίας», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Κεραμέως.

Επίσης, αναμένεται να συνδεθεί με τις μηνιαίες αποδοχές του απολυμένου και όχι με τον κατώτατο μισθό όπως ισχύει σήμερα. 

Το επίδομα ανεργίας θα μειώνεται με την πάροδο των μηνών όπως, ενώ θα διακόπτεται αν ο δικαιούχος απορρίψει τρεις προτάσεις για εργασία που θα καταθέτει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Πηγή: imerodromos.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κομισιόν – Predator: «Φρένο» στην κατάχρηση κατασκοπευτικών λογισμικών

Φρένο επιχειρεί να βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις επιδιώξεις...

Αλέξης Τσίπρας για τα 50 χρόνια Μεταπολίτευσης: Τα επιτεύγματα και οι χαμένες ευκαιρίες

Σε ένα εκτενές κείμενό του, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης...

Σε κλοιό ακρίβειας τα νοικοκυριά με την κυβέρνηση απρόθυμη να λάβει δραστικά μέτρα

*Του Φοίβου Κλαυδιανού - Η αποτελεσματικότητα των μετεκλογικών κυβερνητικών...

Ρένα Δούρου: Πρέπει να ανησυχούμε απέναντι στη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο Κυπριακό (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Η επίσκεψη της πολυπληθούς αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική...
Διαφήμιση