Κόντρα μεταξύ Κασσελάκη-Μαρινάκη για το “μαύρο χρήμα”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Αλλάζει γήπεδο η κόντρα για τις αιχμές του Στέφανου Κασσελάκη περί «μαύρου χρήματος» στα κόμματα και πλέον, πέραν των εσωκομματικών αντιδράσεων στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η αντιπαράθεση μεταφέρεται και ανάμεσα στην ηγεσία της Κουμουνδούρου και το Μαξίμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτήθηκε σχετικά κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και αφού κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να πάει στη δικαιοσύνη αν έχει στοιχεία για αυτά που υπαινίσσεται, τον κατηγόρησε εκ νέου πως δεν έχει πρόγραμμα.

«Κάθε σοβαρή καταγγελία για να έχει αξιοπιστία πρέπει να διατυπώνεται και να αναφέρεται στις αρμόδιες Αρχές. Πολιτική μόνο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εκτόξευση διαφόρων αιτιάσεων δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Αν ο κ. Κασσελάκης έχει κάτι περισσότερο, προφανώς πρέπει να το πάει εκεί που ορίζει ο νόμος, που δεν είναι πουθενά αλλού πέραν της Δικαιοσύνης. Ούτε πρόκειται να μπούμε σε διαδικασία σχολιασμού όσων εκτοξεύει ο ίδιος ή άλλα στελέχη του κόμματός του στο πλαίσιο εσωτερικών διενέξεων. Δεν είναι δική μας δουλειά. Αυτό που δεν μπορούμε να προσπεράσουμε είναι ότι από τις ΗΠΑ με τον πιο κυνικό τρόπο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε στους πολίτες ότι τελικά δεν έχουμε πρόγραμμα ελάτε να το φτιάξουμε από την αρχή», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Απαντώντας ο Στ. Κασσελάκης χαρακτήρισε τη Ν.Δ. «κόμμα της μαύρης σακούλας» και πρόκληση, ενώ είπε πως «το σύστημα του μαύρου χρήματος στα ελληνικά κόμματα θα το σπάσω, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσω μαζί του».

Αναλυτικά στην ανάρτησή του στο X ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει: 

«Το κόμμα της μαύρης σακούλας, το κόμμα που έκανε την ακριβότερη προεκλογική καμπάνια στην Ευρώπη χρωστώντας μισό δισ. ευρώ, μας προκαλεί.

Το κόμμα που κρύβει τη ρύθμιση χρέους του από τους πολίτες, μας προκαλεί.
Το κόμμα που αρνείται να δημοσιοποιούνται οι ρυθμίσεις χρεών των πολιτικών, μας προκαλεί.

Σε ό,τι με αφορά, το σύστημα του μαύρου χρήματος στα ελληνικά κόμματα θα το σπάσω, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσω μαζί του».

Πηγές ΝΔ: Ο κ. Κασσελάκης ποιο σύστημα μαύρου χρήματος θέλει να σπάσει;

«Για άλλη μία φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέφυγε σε φτηνές πρακτικές και συκοφαντίες χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αντί να εκτοξεύει λάσπες και ύβρεις κατά της Νέας Δημοκρατίας τον καλούμε να αποκαλύψει «ποιο σύστημα μαύρου χρήματος θέλει να σπάσει ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσει μαζί του», όπως ο ίδιος δήλωσε» αναφέρουν πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας την νέα ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη. «Αυτό που υπαινίχθηκε ότι υπήρχε στον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα παραδέχθηκε ακόμα και ο βουλευτής του κ. Ευάγγελος Αποστολάκης;» ρωτούν.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε έντονες αντιδράσεις καθώς σε ανάρτησή του από τις ΗΠΑ αναφέρει ότι «παρέλαβα ένα χάος» στα οικονομικά του κόμματος, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε «κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: “πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα”. Λοιπόν – Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ  με ανακοίνωσή του απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το πρόγραμμα σημειώνοντας ότι « ο κ. Μαρινάκης δεν χρειάζεται να ανησυχεί: η συνολική κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμη όταν και όπως πρέπει».

Αναλυτικά αναφέρει: «Ο Στ. Κασσελάκης έχει ζητήσει να συζητηθεί η πρόταση νόμου του κόμματος για την ακρίβεια σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας της Βουλής, ώστε ολόκληρη η κοινωνία να ακούσει και να βγάλει τα συμπεράσματά της για το αν είναι ρεαλιστικές, κοστολογημένες και ανακουφίζουν τους πολίτες από τις αδιανόητες επιβαρύνσεις που έχει προκαλέσει η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη», σημειώνει, σχολιάζοντας ότι «από ‘κει και πέρα, ο κ. Μαρινάκης δεν χρειάζεται να ανησυχεί: η συνολική κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμη όταν και όπως πρέπει».

«Μέχρι τότε, ο κ. Μαρινάκης και η κυβέρνησή του καλό θα ήταν να ασχοληθούν με την ακρίβεια που καλπάζει, αντί να παρατηρούν το φαινόμενο, όπως ο ίδιος είπε, της ανόδου των τιμών στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας το καλοκαίρι, περιμένοντας να έρθει… το φθινόπωρο. Και ας πάψουν επιτέλους να παριστάνουν ότι δήθεν σέβονται τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά τη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών, όταν δύο χρόνια η Δικαιοσύνη αδρανεί προκλητικά», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Λίβανος: Το Ισραήλ λέει ότι ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός

Νέα σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης ανάμεσα στον Λίβανο και στο Ισραήλ, καθώς...

Κάνουν ασκήσεις εκτροπής με εφιαλτικά σχέδια για νέο εκλογικό νόμο

*Γράφει ο Σωτήρης Σιδέρης - Το να μπορεί να...

Ο Ζελένσκι συζητά με τις ΗΠΑ ένα σχέδιο κλιμάκωσης και γενίκευσης του πολέμου

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Αλλαγές στο ρωσικό πυρηνικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Θα γίνει η σύγκρουση στο συνέδριο;

*Γράφει ο Γιάννης Αλμπάνης - Το χάος που επικρατεί...
Διαφήμιση