Απαξιώνουν προκλητικά το ΑΣΕΠ γιατί εμποδίζει την είσοδο golden boys στο Δημόσιο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η συστηματική υποβάθμιση και απαξίωση του ΑΣΕΠ στοχεύει στο να ανοίξουν οι πόρτες για τα golden boys του ιδιωτικού τομέα και στην δημόσια διοίκηση, όπως εξήγησε μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Χατζηνικόλα η τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιώτα Πούλου.

«Δεν περιμένουμε κάτι καλύτερο από την κυβέρνηση της ΝΔ σε σχέση με το ΑΣΕΠ. Εδώ και 5 χρόνια υπάρχει συνεχής υποβάθμιση και απαξίωσή του … λόγω των τεράστιων καθυστερήσεων και όχι μόνο. Τον τελευταίο χρόνο έχουμε και φαινόμενα κυβερνητικών παρεμβάσεων, διαγκωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα μπει και ποιος θα επιλεγεί εντέλει. Αυτές είναι οι καταγγελίες που έχουμε από το ΑΣΕΠ.

Η απλοποίηση των διαδικασιών δεν σημαίνει τίποτα. Το 2022 υπήρχε ένας τεράστιος διαγωνισμός, ο τότε υπουργός Μάκης Βορίδης μιλούσε για χιλιάδες νέους υποψηφίους που θα στελέχωναν τη δημόσια διοίκηση. Αυτός ο διαγωνισμός που σήμαινε για τους συμμετέχοντες πολλά έξοδα και εξαντλητική δουλειά, εντέλει ήταν στον αέρα. Έγιναν οι πίνακες με κάποια καθυστέρηση, 2 χρόνια μετά δεν έχουμε καμία πρόσληψη … εντωμεταξύ γίνονται νέες προκηρύξεις, αλλά αυτοί δεν απορροφώνται από τους πίνακες του ΑΣΕΠ. Άρα, ακόμη κι εκεί που το ΑΣΕΠ είχε ένα αποτέλεσμα, δυστυχώς η κυβέρνηση δεν απορροφά τους επιτυχόντες του διαγωνισμού, του 2Γ διαγωνισμού με χιλιάδες συμμετέχοντες.

Παρατηρούμε τώρα στο θέμα των υπηρεσιακών γραμματέων των υπουργείων όπως και της επιλογής του υπηρεσιακού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, τέσσερις ημέρες να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αλλά δεν έχει βγει πόρισμα. Γιατί; Δυστυχώς, παρεμβαίνει το Μαξίμου και διάφοροι πολιτικοί παράγοντες. 

Το ίδιο συμβαίνει με τους διοικητές των νοσοκομείων. Η τελευταία νομοθεσία ήταν του 2023 με υπουργό τότε την Κεραμέως … δυστυχώς δεν έχουμε καμία βελτίωση διαδικασιών. Στις επιτροπές που συστάθηκαν τότε στο ΑΣΕΠ, τα μέλη του ΑΣΕΠ είναι μειοψηφία, η πλειοψηφία είναι άλλα, κυβερνητικά στελέχη. Αλλά δεν μπορούν να καταλήξουν, ούτε καν οι κυβερνητικές πλειοψηφίες μέσα στις επιτροπές επιλογής του ΑΣΕΠ. Δεν μπορούν διότι η αντίληψη του κομματικού και πελατειακού κράτους στην κυβέρνηση της ΝΔ καλά κρατεί. Ό,τι και να λένε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περί “μεταρρύθμισης” και ο υπουργός Εσωτερικών Λιβάνιος, είναι κενό γράμμα. Παρατηρούμε την τοποθέτηση μετακλητών χωρίς κρίση σε διευθυντικές θέσεις και προϊσταμένων. Επιδιώκουν αυτό που είπε ο κ. Χατζηδάκης, για στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα, golden boys. To ΑΣΕΠ για την κυβέρνηση της ΝΔ είναι εμπόδιο στην ιδιωτικοποίηση ακόμα και της δημόσιας διοίκησης.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη:

Πηγή: avgi.gr

Φωτο: EUROKINISSI

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αντιπολεμικά συλλαλητήρια στους δρόμους της Αθήνας (ΦΩΤΟ)

Μήνυμα «ενάντια στο μακέλεμα των λαών στη Μέση Ανατολή και στην...

Έχει «λήξει» η υπόθεση του «κοινού φορέα της Κεντροαριστεράς»;

*Γράφει ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος - Να το ξεκαθαρίσουμε εξαρχής:...

ΣΥΡΙΖΑ: Εκρηκτική συνεδρίαση της Κ.Ε. – Κατατέθηκε η υποψηφιότητα Κασσελάκη μέσω… Τζάκρη

Σε «εκρηκτικό κλίμα» συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με...

Γάζα: Πάνω από 41.802 Παλαιστίνιοι νεκροί μέχρι τώρα από τις ισραηλινές επιδρομές

Χωρίς διακοπή και τέλος, το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ...
Διαφήμιση