Κυριάκος Μητσοτάκης – Ένας πρωθυπουργός με αοριστολογίες και αποποίηση ευθυνών για τις φωτιές

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με δηλώσεις πολύ κατώτερες των περιστάσεων εμφανίστηκε στις τηλεοράσεις μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν μέσω της πύρινης τραγωδίας που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα. Όχι μόνο παρέλειψε εντέχνως να παρουσιάσει οποιοδήποτε σχέδιο αντιμετώπισης των πυρκαγιών αλλά προειδοποίησε ότι έρχονται χειρότερα κάνοντας επίκληση στην ατομική ευθύνη ακόμα και στο θέμα προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Ο Κ. Μητσοτάκης προειδοποιησε για μια δύσκολη νύχτα καθώς η μάχη με τις φλόγες ειδικά στο μέτωπο της Βαρυμπόμπης αφήνει πίσω της ολοένα και περισότερες καμμένες εκτάσεις και οικισμούς. Εντύπωση προκαλεί η «έντεχνη» παράλειψη του πρωθυπουργού να αναφερθεί αναλυτικά σε οποιοδήποτε σχέδιο δράσης από την μεριά της πολιτείας καθώς αρκέστηκε σε μια απλή αναφορά ενός «σχεδίου έκτακης ανάγκης τοποθετώντας έξι περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής σε κατάσταση κόκκινου συνεγερμού». 

Δείτε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού:

Νωρίτερα είχε μεταβεί στο μέτωπο των πυρκαγιών στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και στη συνέχεια στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι όπου ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται πως η φωτιά που αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι στη Βαρυμπόμπη έχει γιγαντωθεί καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά της – δάσος και σπίτια.

Το διπλό μέτωπο που ξεκίνησε κοντά στα βασιλικά τμήματα του Τατοΐου έχει καταστρέψει μια πολύ μεγάλη δασική έκταση φτάνοντας στους γύρω οικισμούς που είχαν εκκενωθεί εσπευσμένα νωρίτερα.

Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό της Δροσοπηγής καίγοντας αρκετά σπίτια. Οι φλόγες κατηφορίζουν τώρα απειλητικά προς την Εθνική Οδό που έκλεισε. Οι πυροσβέστες δεν μπορούν να προσεγγίσουν στον οικισμό πλέον, καθώς διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να κυκλωθούν από τις φλόγες.

Πληροφορίες από το left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης-Κασσελάκης: Δίνουν δώρα, μπόνους, θαύματα και μοιράζουν χάντρες για ιθαγενείς

*Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς - Στις 9 Ιουνίου έχουμε ευρωεκλογές. Στις...

Δεν πέφτουν τα τιμολόγια ρεύματος όσο θα έπρεπε – Ψέματα ότι η τιμή είναι σε επίπεδα προ κρίσης

«Αγοράζουν φθηνά και πουλάνε ακριβά»...Ο λόγος για τους προμηθευτές...

ΚΚΕ: Ερώτηση στη Βουλή για το επικίνδυνο αμερικάνικο πολεμικό φορτίο που φυλάσσεται μυστικά στην Ελλάδα

Απαντήσεις σχετικά με τις αποκαλύψεις του «Ριζοσπάστη» για το επικίνδυνο...

Τραγωδία στο Μάτι: H Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε έφεση για τη δικαστική απόφαση

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα...
Διαφήμιση