Καύσωνας: Οταν ο Προκόπης Παυλόπουλος “έκλεινε” τις Δημόσιες υπηρεσίες

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Έσπευσε το Μαξίμου να ειρωνευτεί την πρόταση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για αργία τη Δευτέρα, 2 Αυγούστου, λόγω καύσωνα με ένα αιχμηρό σχόλιο. Προφανώς δεν είχαν ξανακούσει για κάτι παρόμοιο στη ζωή τους.

Οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η «κυβέρνηση έχει δώσει εντολή σε όλες τις υπηρεσίες, να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνέπειών του κι έχει θέσει σε επιφυλακή κρίσιμους τομείς της κρατικής μηχανής».

Και πρόσθεσαν : «Αποτελεί, όμως, ταυτόχρονα και ένα τεστ πολιτικής σοβαρότητας, στο οποίο ξανά δεν πιάνει τη βάση ο κ.Τσίπρας, ο οποίος ζητάει… να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα. Γιατί όχι μόνο η Δευτέρα; Και με ποια καιρικά φαινόμενα θα κηρύσσονται αργίες; Μόνο με καύσωνα ή και με χιόνι ή με χαλάζι; Λαϊκισμός και γραφικότητα πάνε χέρι-χέρι».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε μεταφέρει τη γνώμη των ειδικών ότι ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός. 

Δεν είπε κάτι καινούργιο ούτε κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν και μάλιστα στο σχετικά πρόσφατο στην Ελλάδα, ενώ συμβαίνει πολύ συχνά σε χώρες και περιοχές του πλανήτη όπως η Αυστραλία, όταν υπάρχουν κύματα καύσωνα. Και αυτό όχι μόνο για την προστασία των πολιτών αλλά και για την εξοικονόμηση ενέργειας κυρίως από δημόσια κτήρια και εγκαταστάσεις.

Τον Ιούνιο του 2007 ο τότε υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος, με επείγουσα εγκύκλιό του ζητούσε την πρόωρη αποχώρηση των υπαλλήλων από τις 12 το μεσημέρι ως το τέλος του κανονικού ωραρίου, πράγμα που έγινε για δύο ημέρες.

Ο κ. Παυλόπουλος είχε απευθύνει επίσης έκκληση προς τους πολίτες να κάνουν όλες τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ αναφερόμενος στην κατανάλωση ρεύματος κάλεσε τους πολίτες να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις με το αυτοκίνητό τους, να κάνουν οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος κλπ.

Ομως, υπέρ της πρότασης Τσίπρα τάχθηκε και ο διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

Μιλώντας στο iEidiseis και ερωτηθείς αν θεωρεί ακραία τη θέση του Αλέξη Τσίπρα τόνισε: «Είμαι υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης. Φανταστείτε τον κόσμο να περιμένει σε μια στάση λεωφορείου ή να είναι μέσα σε ένα λεωφορείο με θερμοκρασίες περιβάλλοντος άνω των 45 βαθμών. Ξέρετε» συμπλήρωσε «δεν έχουν όλοι την άνεση της χρήσης του αυτοκινήτου μας και του κλιματιστικού που σου προσφέρει ιδανικές συνθήκες για να βρεθείς στο γραφείο σου». Και κατέληξε:

«Είχαμε 6 μήνες lockdown, δεν θα μας πειράξει αν μια μέρα κάποιοι άνθρωποι παραμείνουν στο σπίτι τους».

Στο μεταξύ, σε επιφυλακή είναι οι τεχνικοί της ΔΕΗ λόγω και του σαρωτικού καύσωνα. Όπως είπε, μιλώντας στο OPEN, ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης “προγραμματισμένες διακοπές στο 10ήμερο του καύσωνα δεν υπάρχουν αλλά αστάθμητοι παράγοντες για να προκύψουν διάφορα προβλήματα, υπάρχουν”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “οι τεχνικοί είναι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν ό,τι κι αν συμβεί. Εδώ και δύο – τρεις ημέρες έχουν μπει όλοι στις λιγνιτικές μονάδες για να υπάρχει παραγωγή κανονικά. Είμαστε σε επιφυλακή”.

Φυσικά οι ειρωνείες και τα αιχμηρά σχόλια του Μαξίμου μπορούν να συνεχιστούν απρόσκοπτα.

Πηγή: anatropinews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ηγέτης της Χεζμπολάχ: «Κήρυξη πολέμου η επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο»

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, κατηγόρησε το Ισραήλ...

Ξέπλυμα 150 εκατ. ευρώ από κύκλωμα-μαμούθ / Εμπλέκονται πάνω από 140 άτομα

Mεγαλοεπιχειρηματίας, πρόεδρος και ιδιοκτήτης αθηναϊκής ομάδας στον χώρο της...

Η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε γκρίζο δημοσκοπικό φόντο….

*Του Σωτήρη Σιδέρη - Ο Μητσοτάκης αδιαφόρησε για το...
Διαφήμιση