Φωτιά στην Ζήρια Αχαΐας: Εκκενώθηκαν οικισμοί και παιδική κατασκήνωση – Κλειστή η εθνική οδός (Βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στη Ζήρια Αχαΐας. Εκκενώθηκαν Ζήρια, Άνω Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι και οι φλόγες έχουν κάψει σπίτια, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, μέχρι στιγμής έχουν καεί τέσσερα σπίτια. Επίσης πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης σε παιδική κατασκήνωση στον Ερινεό, ενώ συνεχή είναι τα μηνύματα του 112 στους κατοίκους για να απομακρυνθούν από τις περιοχές όπου μαίνεται η φωτιά. «”Aν βρίσκεστε στους οικισμούς #Ζήρια, #Καμάρες & #Λαμπίρι Αχαΐας, εκκενώστε άμεσα προς #Αίγιο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», είναι το μήνυμα του 112. 

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το πανεπιστημιακο νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ. Επιπλέον πυρκαγιά ξέσπασε και στη Ροδοδάφνη Αιγίου.

Σύμφωνα με το thebest.gr ακινητοποιημένα είναι αυτή τη στιγμή τα οχήματα στην Ν.Ε.Ο Πατρών Αθηνών στο ύψους της φωτιάς. Τα οχήματα κατευθύνονται στην έξοδο 24 από το Δρέπανο. Ελεύθερη η δίοδος στα διόδια για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ίδιο μέσο άνοιξε η Παλιά Εθνική Οδός και τα οχήματα που ήταν εγκλωβισμένα στη θέση Μπούκα οδηγούνται προς το Αίγιο.

Εντολή εκκένωσης δόθηκε και σε παιδική κατασκήνωση στο Λαμπίρι. Σύμφωνα με τοπικά μέσα τα παιδιά θα μεταφερθούν στην Πάτρα

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 Α/Φ και 4 Ε/Π.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση