Συνέντευξη Νίκου Φίλη: Χθες Χρυσή Αυγή – Κασιδιάρης, σήμερα ΝΔ – Συρίγος (Ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Και πάλι πολιτική ίσων αποστάσεων από το υπουργείο Παιδείας και στην Σταυρούπολη όπως συνέβη και στην περίπτωση Μπογδάνου.

«Όσα συνέβησαν στην Σταυρούπολη με την εμφάνιση και τη βία που άσκησαν σε φοιτητές και μαθητές χρυσαυγήτικοι πυρήνες ή ακροδεξιοί πυρήνες με τη στήριξη της ΧΑ είναι φαινόμενο που δεν είναι μεμονωμένο. Μπορεί να λάβει διαστάσεις αν δεν χτυπηθεί άμεσα. Από την άλλη η στάση της κυβέρνησης, μια στάση ίσων αποστάσεων, είναι μια θέση που ευνοεί την επέκταση τέτοιων συμπεριφορών από την μεριά της ακροδεξιάς. Σήμερα ο κ. Συρίγος πήγε πιο πέρα. Είπε πως δεν είδε βία από μέσα αλλά έξω από το σχολείο. Δηλαδή από τους μαθητές και τους φοιτητές. Η κυβέρνηση το κάνει γιατί ψαρεύει ψήφους στο βάλτο της ακροδεξιάς. Όπως και στην περίπτωση Μπογδάνου που δεν έκανε τίποτε μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των νηπίων έτσι και τώρα το υπουργείο Παιδείας δεν έκανε τίποτε προτίμησε να τηρήσει ίσες αποστάσεις. Οι ακροδεξιές αντιλήψεις αντιμετωπίζονται στο δρόμο από τους δημοκρατικούς πολίτες», δήλωσε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105.5” ο κ. Νίκος Φίλης, με φόντο τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που έλαβε εν μέσω πανδημίας για τα σχολεία η κυβέρνηση, τόνισε στο Γιώργο Τραπεζιώτη πως «και φέτος άνοιξαν όπως έκλεισαν τον Ιούνιο. Μόνη διάφορά είναι πως ένα μικρό μέρος των μαθητών έκανε το εμβόλιο. Σημαντικό το εμβόλιο, αλλά το έκαναν ελάχιστα παιδιά. Η ΝΔ αντιμετωπίζει την πανδημία ως μια παρένθεση που θα κλείσει σύντομα. Δεν μείωσε τον αριθμό των παιδιών στα τμήματα, δεν αναζήτησε αίθουσες έστω για τα πολυπληθέστερα τμήματα, δεν μίλησε με τους δήμους και την εκκλησία που έχει επαφές. Βάζει ξανά τα σελφ τεστ και τα ράπιντ τεστ στη διαδικασία ελέγχου εξάπλωσης της πανδημίας, αλλά δεν επαρκεί αυτό καθώς υπάρχουν ερωτηματικά που εγείρει και η επιστημονική κοινότητα. Εμείς δεν θέλουμε κλείσιμο των σχολείων. Ζητούμε την υγειονομική ασφάλεια των σχολείων.

Ερωτηθείς για το θέμα της αξιολόγησης, ο κ. Φίλης τόνισε πως «με την αξιολόγηση το κλίμα είναι βαρύ στα σχολεία, γιατί έχει επιθετικό χαρακτήρα ο τρόπος με τον οποίο βάζει το θέμα η κυβέρνηση. Η κα Κεραμέως δεν θέλει συλλογική αποτίμηση του έργου, αντίθετα δημιουργεί προϋποθέσεις τιμωρίας των εκπαιδευτικών. Το μοντέλο αξιολόγησης λοιπόν που επιλέγει η κυβέρνηση στιγματίζει τους εκπαιδευτικούς, είναι μοντέλο για να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία – έχει εφαρμοστεί αντίστοιχο σύστημα και στη Βρετανία της Θάτσερ, αλλά εγκαταλείφθηκε».

Τέλος σχολιάζοντας την αγωγή που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας κατά όλων των εκπαιδευτικών ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή για την αξιολόγηση, ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε πως «ήταν αναμενόμενο. Το έχει ξανακάνει η κα Κεραμέως. Αυτά είναι ζητήματα που δεν λύνονται με δικαστικές αποφάσεις. Είναι ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του σχολείου. Είναι μια οιωνεί ποινικοποίηση των εκπαιδευτικών προβλημάτων από την πλευρά της κυβέρνησης. Θα δούμε την απόφαση της Δικαιοσύνης, ωστόσο είναι νόμιμη η απεργία-αποχή. Εκφοβιστική είναι η κίνηση του υπουργείου για να κάμψει το σθένος και την αγωνιστικότητα των εκπαιδευτικών. Εμείς είμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών. Έχουμε πει πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα σβήσει όλες τις αντισυνταγματικές συνέπειες που προκύπτουν σε βάρος των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο αυτό, εάν δηλαδή δεν λάβουν μέρος στην αξιολόγηση. Να μην φοβηθούν και να αγωνιστούν».

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση