Συγκέντρωση και πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο στην Αθήνα (φωτογραφίες)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στη συγκέντρωση και την πορεία για τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του το 2018.

Οργανώσεις, συλλογικότητες και χιλιάδες κόσμου έδωσαν το παρόν στο κέντρο της Αθήνας, απαιτώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη καθώς έχουν παρέλθει ήδη τρία έτη δίχως να εκδικαστεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κρατώντας πανό εναντίον της ομοφοβίας, της ακροδεξιάς, του ρατσισμού και του εθνικισμού. Ένα πανό που αφέθηκε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Ζακ έγραφε: «Οργή και θλίψη. Η Zackie θα μας λείψει. Οι ζωές μας έχουν αξία». 

«Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία, μπάτσοι και αφεντικά κάναν δολοφονία», «Τρία χρόνια μνήμη, καμιά δικαιοσύνη», «Η Ζάκι ζει τσακίστε τους Ναζί», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους διαδηλωτές στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, με αφετηρία την οδό Γλάδστωνος, τον τόπο του εγκλήματος, και προορισμό το Σύνταγμα.

Κινητοποιήσεις είχαν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις, στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Πάτρα κ.α. Η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου ξεκινάει στις 21 Οκτωβρίου. 

«Να φανεί η σαπίλα του συστήματος και η σαπίλα των ίδιων των κατηγορουμένων. Δεν μου αρκούν οι κατηγορίες που έχουνε. Είναι πολύ ελαφριές και δεν είναι όλοι στο κατηγορητήριο. Είναι μόνο τέσσερις από τους οκτώ αστυνομικούς, δεν περιλαμβάνεται ο ΕΚΑΒίτης, και φυσικά είναι ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης. Αλλά είναι όλοι με σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη και όχι για ανθρωποκτονία. Δυστυχώς, όπως λειτουργεί το σύστημα και βλέποντας και παρακολουθώντας και άλλες υποθέσεις, διακρίνω πως και ισόβια να φάει κάποιος σε λίγα χρόνια βγαίνει έξω. Το εύχομαι να φάνε ισόβια αν και το βλέπω δύσκολο έτσι όπως είναι το κατηγορητήριο αλλά σημασία έχει να κριθούν ένοχοι. Ένοχοι και για την σωστή κατηγορία. Εγώ αναμένω ακόμα να αλλάξουν οι κατηγορίες κατά τη διάρκεια της δίκης και να γίνει ανθρωποκτονία», δήλωσε ο αδερφός του Ζακ, Νίκος Κωστόπουλος.

* Κείμενο από το tvxs.gr

* Φωτογραφίες απο avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση