Ρένα Δούρου: “Οι πολίτες καταλαβαίνουν τώρα τι σημαίνει το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη” (Ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Για το χάος και τους εγκλωβισμένους στους δρόμους της Αθήνας, στην Αττική Οδό και στο αεροδρόμιο, η ευθύνη φέρει το ονοματεπώνυμο του Κυριάκου Μητσοτάκη που είναι άφαντος τις τελευταίες 24 ώρες, την ίδια ώρα που όλοι οι κυβερνητικοί υπουργοί και ο Περιφερειάρχης, περιγράφουν ένα παράλληλο σύμπαν», είπε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” και στον Νίκο Ξυδάκη, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

«Όταν έχεις χιονόπτωση τα προβλήματα λίγο-πολύ είναι τα ίδια. Μάλιστα από  όλα τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η χιονόπτωση προτιμάται, ειδικά όταν η μετεωρολογική πρόβλεψη έχει γίνει εδώ και μέρες. Η μάχη πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να κρατήσεις το οδικό δίκτυο ανοικτό 

Θυμάμαι το 2018, αλατιέρες της Περιφέρειας έριχναν αλάτι ακόμα και στο Σύνταγμα και σε δρόμους που είναι αρμοδιότητα του Δήμου Αθήνας προκειμένου να παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Τώρα δεν έγινε τίποτα ανάλογο. Αντίθετα, άφησαν για την τελευταία στιγμή την απόφαση για τα σχολεία, άφησαν τους δρόμους κλειστούς και τους δήμους χωρίς αλάτι και πόζαραν με εκχιονιστικά 4 x 4 τα οποία η σημερινή Διοίκηση οφείλει να μας εξηγήσει τον τρόπο προμήθειάς τους, αλλά και για την αποτελεσματικότητα της δράσης τους. 

Είναι ενδεικτικό ότι η σύσκεψη της πολιτικής προστασία για τα βόρεια προάστια, έγινε μόλις χθες το πρωί, όταν τα φαινόμενα ήδη είχαν εμφανιστεί. 

Οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι στους δρόμους της πρωτεύουσας, στην Αττική Οδό και στο αεροδρόμιο, κάνουν όλους τους πολίτες να αντιλαμβάνονται στην πράξη, τι εστί κυβέρνηση Μητσοτάκη και τι σημαίνει επιτελικό κράτος και αριστεία. Την ώρα που η πρωτεύουσα μιας ευρωπαικής χώρας παραδόθηκε στο χάος λόγω μιας προαναγγελθείσας εδώ και μια εβδομάδα χιονόπτωσης, η κυβέρνηση βρίσκεται στο ρόλο του σχολιαστή που παρατηρεί τους χιλιάδες εγκλωβισμένους πολίτες. 

Εμείς έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στο σχεδιασμό δράσεων στο μηχανισμό πολιτικής προστασίας. Έχουμε καταθέσει προτάσεις για να αλλάξει ο μηχανισμός που δεν εισακούστηκαν, όπως δεν έγινε τίποτα και για άλλα ζητήματα που αφορούν την πολιτική προστασία και την αντιμετώπιση της υγειοκονομικής κρίσης με τον προϋπολογισμό εκτακτης ανάγκης κορωνοπροϋπολογισμό όπως ονομάστηκε. Και αυτή τι στιγμή, έχουμε τον Περιφερειαρχη που του φταίει ο ΔΕΔΔΗΕ και την κυβέρνηση που της φταίει ο παραχωρησιούχος. Για την Αττική οδό ο αρμόδιος υπουργός μας είπε ότι φταίει ο παραχωρησιούχος, για την Λ. Κατεχάκη, για τη Λ. Μεσογείων, για τη Λ. Μαραθώνος ποιος φταίει;

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα αναζητηθούν ευθύνες για την ταλαιπωρία των πολιτών, η κ Δούρου σημείωσε: «Δεν είμαι από τους πολιτικούς που θέλουν να υποκαταστήσουν τη Δικαιοσύνη. Αν ως Αξιωματική Αντιπολίτευση είτε σε επίπεδο Περιφέρειας είτε σε εθνικό επίπεδο, θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, δεν μπορούμε να το κάνουμε ούτε με ρεβανσισμό, ούτε με ελαφρότητα, για αυτό και καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις.»

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση