Πολιτική αλλαγή για την ανάσταση της κοινωνίας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Εως και 20% αυξημένο θα είναι το κόστος για το φετινό τραπέζι του Πάσχα, αφού μια τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να πληρώσει ακόμα και 300 ευρώ παραπάνω από πέρυσι. Η κίνηση στις ερημωμένες αγορές κρεάτων και τροφίμων δείχνει ότι χιλιάδες πολίτες θα περάσουν το πιο φτωχικό Πάσχα των τελευταίων δεκαετιών.

7 στους 10  Έλληνες «κόβουν» ακόμα και είδη πρώτης ανάγκης, από τρόφιμα έως ένδυση και υγιεινή. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού η χώρα μας κρατάει τα πρωτεία στην ακριβότερη τιμή ρεύματος σε όλη την Ευρώπη;

Για το τραπέζι του Πάσχα άλλωστε προϋπόθεση είναι να μπορεί κανείς να ψωνίσει τον οβελία και τα υλικά, να τα μαγειρέψει στην κουζίνα που καταναλώνει ρεύμα, το οποίο αν δεν πληρωθεί, θα κοπεί. 15%-20% αύξηση στα προϊόντα, συν 30%-50% αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος, με τον μισθό να παραμένει χαμηλότερος από τα προ του 2011 επίπεδα είναι μια εξίσωση το αποτέλεσμα της οποίας εξάγεται πολύ εύκολα.

Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία έχει φέρει την ελληνική κοινωνία η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η εμμονή των επιτελικών του Μεγάρου Μαξίμου να αφήσουν την πλειονότητα των πολιτών και των μεσαίων επιχειρήσεων απροστάτευτους την ώρα που τα καρτέλ, οι κερδοσκόποι, τα golden boys και οι εκλεκτοί μετρούσαν κέρδη διαμορφώνει μια κατάσταση ναρκοθετημένη.  Ό,τι μέτρα στήριξης κι αν ανακοινωθούν, είναι πολύ λίγα, πολύ αργά.

Η αύξηση του μισθού κατά 7,5% έχει εκ των προτέρων καταβροχθιστεί από τον πληθωρισμό, που αγγίζει το 9%. Τα 713 ευρώ μεικτά δεν φτάνουν για τους περισσότερους να καλύψουν λογαριασμούς και ενοίκιο. Μια αύξηση καλοδεχούμενη μεν, σταγόνα στον ωκεανό δε, που ήρθε ως αποτέλεσμα της αφόρητης πίεσης που προκάλεσε στο κυβερνητικό στρατόπεδο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και οι 5+1 παρεμβάσεις που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η πολιτική αλλαγή είναι πια κοινωνική ανάγκη. Η προοδευτική διακυβέρνηση, ο μόνος τρόπος να ανασάνουν οι πολλοί. Για να τερματιστεί ο Γολγοθάς του λαού, για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Για να είναι αυτό το τελευταίο Πάσχα φτώχειας και απόγνωσης.

*Το κύριο άρθρο στην εφημερίδα στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ” της Κυριακής του Πάσχα

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΗΠΑ: Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...

Τροχαίο στη Βουλή: 3 χρόνια με αναστολή στον αστυνομικό για τον θάνατο του Ιάσονα

Την ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια αποφάσισε...
Διαφήμιση