Παπανικολάου: Τα αιτήματα των υγειονομικών ταυτίζονται με το δικαίωμα του λαού για δημόσια υγεία (ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Για την πανελλαδική απεργία των υγειονομικών μίλησε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Πάνος Παπανικολάου ο οποίος αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις τους που συνοψίζονται στο εξής σύνθημα «Προσλήψεις – Αυξήσεις – Ανθυγιεινό – Δωρεάν Δημόσια Υγεία για όλο τον Λαό».

Στον Γιάννη Ανδρουλιδάκη εξήγησε πως τα αυτονόητα και στοιχειώδη αιτήματα τους συμβαδίζουν απόλυτα με το στοιχειώδες δικαίωμα του λαού να έχει δωρεάν δημόσια, ισότιμη και υψηλής ποιότητας περίθαλψη.

Από τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας Θάνος Πλεύρης διαπίστωσαν για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση προσλήψεις δεν θέλει να κάνει σημείωσε ο κ. Παπανικολάου.

Τους ειπώθηκε, όπως τόνισε, ότι μόνιμες προσλήψεις θα γίνονται ελάχιστες και μόνο με το σταγονόμετρο και μόνο για κάποιες μόνιμες θέσεις στις οποίες ήδη υπηρετεί επικουρικό προσωπικό.

Αντίθετα, όπως είπε, θα γίνουν απολύσεις. Δηλαδή θα απολυθούν οι εργαζόμενοι σε φύλαξη και καθαριότητα που έχουν ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου και θα αντικατασταθούν από ιδιωτικά συνεργεία και αυτό ειπώθηκε για άλλη μια φορά ξεκάθαρα.

Θέση του Υπουργείου Υγείας προς την κυβέρνηση είναι από 1η Απριλίου να απολυθούν και οι 6.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που τώρα είναι σε αναστολή εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου.

Για τις αυξήσεις στους μισθούς η πολιτεία προκλητικά με δύο διαδοχικές κυβερνήσεις δεν εφαρμόζει τελεσίδική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών η οποία έχει εκδοθεί ήδη από τις 27 Φεβρουαρίου του 2018.

Παράλληλα, τόνισε ο γγ τη ΟΕΝΓΕ, παραμένουν οι τεράστιες καθυστερήσεις και οι περικοπές στις δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών που φτάνουν φορολογούνται αιματηρά στη φορολογική εκκαθάριση που μερικές φορές είναι καλύτερα να μην τα έχεις πάρει αυτά τα χρήματα.

Το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής Μπεχράκη, που διορίστηκε από το Υπουργείο Εργασίας, φυσικά λέει ότι νοσοκομειακοί γιατροί πρέπει να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αλλά, όπως τους είπαν, οι δημοσιονομικοί περιορισμοί και το συνταξιοδοτικό δεν επιτρέπουν να εφαρμοστεί και θα παραπεμφθεί στις καλένδες, τόνισε ο κ. Παπανικολάου.

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση