Πάνος Παπανικολάου: Δεν συνάδει με το ιατρικό λειτούργημα η μητρότητα, σύμφωνα με την κα Μίνα Γκάγκα (Ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Το επόμενο στάδιο θα είναι η ελληνική κυβέρνηση να λάβει συγχαρητήρια επιστολή από τους Ταλιμπάν, εξαιτίας των πολιτικών της»

Τις πρακτικές.. Ταλιμπάν που ακολουθεί και στηρίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τη στάση της, απέναντι στις γυναίκες που είναι μητέρες, κατήγγειλε στον ρ/σ ”Στο Κόκκινο 105,5” και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, κ. Πάνος Παπανικολάου.

«Το 2016 είχαν προκηρυχθεί θέσεις επιμελητών Β’, μία από αυτές στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Η κρίση για την περίπτωση που μιλάμε, αυτή μιας γυναίκας γιατρού, μητέρας 2 παιδιών έγινε το Μάιο του 2021. Εκεί το συμβούλιο επιλογής γράφει στα πρακτικά πως η γιατρός είναι μεν αξιόλογη, αλλά έχει το… μειονέκτημα πως είναι μητέρα δυο παιδιών και πως – κατά την κρίση τους – δεν θα μπορεί να συνδυάσει τη μητρότητα με τις υποχρεώσεις της, τις επαγγελματικές!», τόνισε ο κ. Παπανικολάου. 

«Όπως ήταν αναμενόμενο», πρόσθεσε, «η γιατρός έκανε ένσταση προς το υπουργείο Υγείας, ζητώντας την αναπομπή του πρακτικού, δηλαδή την επανάληψη της κρίσης. Επί 4 μήνες δεν έλαβε απάντηση. Μια απάντηση ήρθε όμως στις 20 Σεπτεμβρίου 2021, με υπογραφή της κυρίας Μίνας Γκάγκα, η οποία απέρριψε το αίτημα της γιατρού, κρίνοντας πως δεν υπήρχε λόγος να γίνει επανάληψη της κρίσης. 

Η κυβέρνηση λοιπόν ξεκάθαρα, όπως και το υπουργείο Υγείας μας γυρίζουν 100 χρόνια πίσω, καθώς επί της ουσίας επικυρώνουν δημόσιο έγγραφο που υποστηρίζει ότι δεν συνάδει το λειτούργημα του γιατρού με το να είσαι μητέρα».

Πηγή: Ρ/Σ ”Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αποκλεισμός των “Σπαρτιατών” με ένα σκεπτικό που οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες

Καλώς αποκλείστηκαν οι “Σπαρτιάτες” από τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές;...

Αλέξης στο Βερολίνο, Αλέξης στην Κωνσταντινούπολη, Αλέξης και στα… Βαλκάνια, που καίνε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Σε κορυφαίο πολιτικό γεγονός...

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...
Διαφήμιση