Φονικός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ισχυρή σεισμική δόνηση (5,8 R) σημειώθηκε λίγο μετά τις 9:15 το πρωί της Δευτέρας στην Κρήτη. Ένας εργάτης ανασύρθηκε νεκρός στο Αρκαλοχώρι καθώς την ώρα της σεισμικής δόνησης εκτελούσε εργασίες σε εκκλησία. Οι πρώτες πληροφορίες από το νησί αναφέρουν πως υπάρχουν και έντεκα τραυματίες. Ένας πολυτραυματίας και ακόμη δύο με κατάγματα μεταφέρθηκαν στο Βενιζελειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Ζημιές έχουν αναφερθεί κυρίως σε παλαιά κτίρια, στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου και στα χωριά Αγιές Παρασκιές, Πατσίδερο, Θραψανό ενώ κατολίσθηση έχει σημειωθεί στον Προφήτη Ηλία, κλείνοντας τον δρόμο προς το χωριό.

Κλείνουν με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκου Συριγωνάκη, όλα τα σχολεία της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, Λύκεια και κάθε σχολική δομή στα όρια της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου κλείνουν, μέχρι να εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

Το εστιακό βάθος είναι στα δέκα χιλιόμετρα και το επίκεντρο  23 Χλμ. ΒΔ της Άρβης.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης μεταβαίνουν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς και ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Πληροφορίες από efsyn.gr & avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση