Ο σπουδαίος της soul, Stevie Wonder γίνεται σήμερα 71 ετών!

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σαν σήμερα το 1950 γεννήθηκε ο Stevie Wonder, η μεγάλη φωνή τής soul, ο συνθέτης που παίζει τόσα πολλά όργανα. Στα 38 του το 1989, έγινε ο νεότερος καλλιτέχνης στην ιστορία που εντάχθηκε στο Rock and Roll Hall Of Fame, ένα ρεκόρ που είναι απίθανο να καταρριφθεί στο μέλλον.

Ο Stevie Wonder έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, καθιστώντας τον έναν από τους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Το Songs in the Key of Life θεωρείται το καλύτερό του άλμπουμ – και ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών ασχέτως είδους. Έχει κερδίσει 22 βραβεία Grammy και ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης της Motown και ο δεύτερος αφροαμερικανός μουσικός που κέρδισε το Όσκαρ για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι, για την ταινία του 1984 The Woman in Red. Παράλληλα, έχει ενταχθεί στο Rhythm and Blues Music Hall of Fame και στο Songwriters Hall of Fame έχοντας λάβει ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame.

Εδώ τον ακούμε στο τραγούδι Superstition από το 15ο άλμπουμ του, Talking Book που κυκλοφόρησε το μακρινό 1972, σε μια live εκτέλεση του 2008.

https://youtu.be/8Tgnz6Qp-wQ
Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση