Ο εφιάλτης του Σεπτέμβρη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

* Γράφει ο Πέτρος Κατσάκος – Με την Αθήνα και τα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα σχεδόν άδεια από κόσμο εν μέσω Αυγούστου, ο κύριος όγκος των κρουσμάτων καταγράφεται, με αυξητικούς μάλιστα ρυθμούς, στους τουριστικούς προορισμούς, όπου  Έλληνες και ξένοι απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, και με τους επιστήμονες να προειδοποιούν για ένα δύσκολο και επικίνδυνο φθινόπωρο.

Η κυβέρνηση, μην έχοντας τίποτα διδαχθεί από τα λάθη που έκανε το περσινό καλοκαίρι, παρακολουθεί αμήχανη και αμέτοχη τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες, κατά κύριο λόγο στα νησιά αλλά και στα υπόλοιπα θέρετρα της χώρας, και κυρίως δεν δείχνει να κάνει την παραμικρή προετοιμασία για όσα θα ακολουθήσουν το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών, όταν δηλαδή εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες -στην πλειονότητά τους δυστυχώς ανεμβολίαστοι- θα επιστρέψουν στην πρωτεύουσα και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις.

Οι προβλέψεις των επιστημόνων για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, μολονότι είναι εφιαλτικές, δεν αρκούν για να συγκινήσουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, που απλώς παρακολουθούν την πραγματικότητα και ετοιμάζονται να καταφύγουν και πάλι στο γνωστό τροπάρι τής ατομικής ευθύνης των πολιτών.

Αλλά άντε, και με τους  Έλληνες θα βγάλει πάλι ένα διάγγελμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα τους χρεώσει ακόμη ένα κύμα της πανδημίας. Τους ξένους τουρίστες πού θα τους βρει να τους τα ψάλει ο πρωθυπουργός μας;

Θα βγει και σε κανάλια της αλλοδαπής να τους καταχεριάσει ότι δεν πρόσεχαν;  Ή μήπως συμφωνεί με τον υπουργό του, τον επί του Τουρισμού, που μας διαβεβαιώνει μέρα παρά μέρα ότι οι τουρίστες έχουν χαμηλό ιικό φορτίο και δεν κολλάνε;

Το φετινό καλοκαιρινό μπάχαλο, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να μένουν και πάλι στα χαρτιά, σύντομα θα το πληρώσουμε, και μάλιστα ακριβά. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι και πάλι θα φταίμε εμείς. Εμείς που πήγαμε για μπάνιο και τα γκαρσόνια που δούλευαν στα νησιά.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΗΠΑ: Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...

Τροχαίο στη Βουλή: 3 χρόνια με αναστολή στον αστυνομικό για τον θάνατο του Ιάσονα

Την ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια αποφάσισε...
Διαφήμιση