Ο Αιμίλιος Χειλάκης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο γνωστό έργο του Πίντερ “Προδοσία”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στις 15 Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Βρετάνια η «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ με τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο στον ρόλο που κρατούσε στην αρχική διανομή ο Λάκης Λαζόπουλος.

Η πολύπαθη «Προδοσία», η παράσταση του πασίγνωστου έργου του Χάρολντ Πίντερ που σκηνοθέτησε ο Αιμίλιος Χειλάκης στο Θέατρο Βρετάνια με πρωταγωνιστές τον ίδιο, την Αθηνά Μαξίμου και το Λάκη Λαζόπουλο, κάνει επιτέλους πρεμιέρα. Με νέο καστ -ο Λάκης Λαζόπουλος αποχώρησε λόγω προβλήματος υγείας και αντικαταστάθηκε από τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο– η παράσταση που διακόπηκε λόγω lockdown ξεκινάει εκ νέου το ταξίδι της.

Η υπόθεση:
Η Έμμα, ο σύζυγός της Ρόμπερτ και ο Τζέρι, ο καλύτερος φίλος του Ρόμπερτ αποτελούν το ερωτικό τρίγωνο στην πυρήνα της ιστορίας.
Καθώς το νήμα της ιστορίας ξετυλίγεται χρονολογικά αντίστροφα, γινόμαστε μάρτυρες της τελευταίας συνάντησης των δυο πρώην παράνομων εραστών οι οποίοι ξετυλίγουν το κουβάρι της σχέσης τους, από το τέλος προς την αρχή. Από την αποκάλυψη της σχέσης από τον σύζυγο, στην αντιπαράθεση των δυο πρώην φίλων κι από εκεί στο πρώτο φιλί που ξεκίνησε τον αέναο κύκλο της προδοσίας.

Στην διάρκεια εννέα σκηνών, μέσα από τις εξομολογήσεις τους αλλά κυρίως από τις σιωπές τους, τρεις άνθρωποι αναλογίζονται πόση αξία έχει η αλήθεια όταν αυτή απειλεί την εύθραυστη καθημερινή ισορροπία τους.

Αξίζει κανείς να παλέψει για να διατηρήσει τις αυταπάτες του προκειμένου να μπορέσει να ζήσει; Και ποια τελικά είναι η βαρύτητα της προδοσίας όταν όλοι έχουν προδώσει και προδοθεί.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Χάρολντ Πίντερ εστιάζει στο πως ο χρόνος αλλάζει την αντίληψή μας για το παρελθόν, επιλέγοντας να αφηγηθεί την ιστορία αντίστροφα, αρχίζοντας από το τέλος της ερωτικής σχέσης και τελειώνοντας με την αρχή της.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Μετάφραση: Μανώλης Δούνιας
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης
Συνεργαζόμενη σκηνοθέτις: Λίνα Ζαρκαδούλα
Σκηνικά Κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς
Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νικος Τσιμάρας
Φωτογραφίες: Γιάννης Βασταρδής
Θεατρικές Επιχειρήσεις: Κάρολος Παυλάκης

Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Νίκος Τσιμάρας

Η προδοσία, Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7, Αθήνα. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 21:00, Πέμπτη 21:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00, Κυριακή 19:00, από 15 Οκτωβρίου. Προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 8938111, TicketMaster

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Το Θέατρο Βρετανία τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο χώρος του θεάτρου θα λειτουργήσει μόνο με θεατές που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τουλάχιστον 14 ημέρες πριν την ημερομηνία πού θα παρακολουθήσουν την παράσταση, καθώς και νοσήσαντες εντός τελευταίου εξαμήνου. Κατά την είσοδο των θεατών στο χώρο, θα γίνεται έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών (συμπεριλαμβανομένων και των εγγράφων ταυτοπροσωπείας που πιστοποιούν τα ανωτέρω).
Η είσοδος των ανηλίκων θεατών (κάτω των 12 ετών) θα γίνεται με επίδειξη υπεύθυνης δήλωσης αρνητικού rapid test, από το gov.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση