Ο Άκης Σκέρτσος θεωρεί “πολυτέλεια” ένα ενισχυμένο ΕΣΥ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Δηλώσεις-πρόκληση από τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού την ώρα που καθημερινά καταγράφονται ρεκόρ κρουσμάτων και η πληρότητα των νοσοκομείων φθάνει σχεδόν στο 100%. Οργισμένη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ που του ζητά να ανακαλέσει.

Με τρόπο κυνικό ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού ομολογεί την κυβερνητική άποψη για το ΕΣΥ και τον καθαρά ταξικό τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το Μαξίμου τον χώρο της υγείας.

Ο Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ εμφανίστηκε… χαλαρός σχετικά με την ασφυκτική κατάσταση στο ΕΣΥ σημειώνοντας ότι το σύστημα πάντα ζοριζόταν και πριν από την πανδημία και άρα… θα ζοριστεί και φέτος.

Ωστόσο, ξεπέρασε τα όρια της πρόκλησης όταν εκτίμησε ότι δεν υπάρχει λόγος να «δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγεία». Εκείνο που δεν μας λέει ο κ. υπουργός είναι πώς ορίζει ο ίδιος και η κυβέρνησή του τον όρο «πολυτέλεια» στο ΕΣΥ, το οποίο καταρρέει αβοήθητο εδώ και μήνες.

Οι δηλώσεις του υπουργού ενδεικτικά: το σύστημα υγείας και προ πανδημίας ζοριζόταν, πιεζόταν τους χειμερινούς μήνες. Θα πιεσθεί και φέτος, το γνωρίζουμε, και γνωρίζουμε ποιες είναι οι δυνατότητές του. Έχουμε κάνει τα πάντα για να αυξήσουμε τη δυναμικότητα, έχουμε διπλασιάσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, έχουμε προσθέσει 12.000 έκτακτο προσωπικό στο σύστημα υγείας, δεν μπορούμε μέσα σε ένα χρόνο – και δεν υπάρχει και λόγος – να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας, το οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ. Διαθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις για να κρατήσουμε το σύστημα υγείας ανοιχτό και για τους υπόλοιπους πολίτες που νοσούν πέραν του COVID.

Εκτός από τις δηλώσεις περί πολυτέλειας, πάντως, ο κ. Σκέρτσος θα πρέπει να αναθεωρήσει και τις απόψεις του για τα μέτρα που αφορούν τις εκκλησίες, καθώς ο ίδιος συνέκρινε την θρησκευτική πίστη με βασικές ανάγκες όπως «η τροφή και η νοσηλεία» επισημαίνοντας ότι συνειδητά η κυβέρνηση δεν έχει επιβάλει υπερβολικούς προοπρισμούς. Και θα πρέπει να αναθεωρήσει γιατί η ίδια η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμναν μια μόλις ημέρα μετά τις ατάκες Μητσοτάκη για κεριά και λιβάνια.

«Ταξική ξιπασιά, να ανακαλέσει έστω και τώρα»

Τα λόγια του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού προκάλεσαν, όπως ήταν αναμενόμενο, την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με την Κουμουνδούρου να υπογραμμίζει ότι η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαία συνθήκη.

Αναλυτικά

Τη μέρα που οι ΜΕΘ στη βόρεια Ελλάδα βρίσκονται στο όριο της κατάρρευσης, για τον κύριο Σκέρτσο η υγεία και η επιβίωση των πολιτών είναι μια «πολυτέλεια». 

Η ταξική ξιπασιά που αποπνέει η δήλωσή του φανερώνει ότι στο Μαξίμου έχουν χάσει όχι μόνο τον έλεγχο της κατάστασης, αλλά και την επαφή τους με κάθε έννοια ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.  Τον καλούμε έστω και τώρα να ανακαλέσει. 

Η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας δεν είναι πολυτέλεια. Είναι η αναγκαία συνθήκη στη δύσκολη μάχη που βρίσκεται μπροστά μας.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση