Ουκρανία: Εκρήξεις στη Λβιβ, τραγική κατάσταση στη Μαριούπολη – Ο Ζελένσκι ζητά όπλα από τη Δύση

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τριαντα δύο ημέρες έχουν συμπληρωθεί από την ημέρα που η Ρωσία εισέβαλλε στην Ουκρανία.

Οι μάχες μαίνονται σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με τα ρωσικά στρατεύματα να πολιορκούν τις περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, απαίτησε όπλα από χώρες της Δύσης και εκνευρισμένος ρώτησε εάν φοβούνται τη Ρωσία. «Αυτά τα έχουν οι εταίροι μας και απλά μαζεύουν σκόνη εκεί που είναι. Όλα αυτά είναι όχι μόνο για την ελευθερία της Ουκρανίας, αλλά για την ελευθερία όλης της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο του μήνυμα αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Το Σάββατο εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (26/3) στην πόλη Λβιβ, δυτικά της Ουκρανίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Οι εκρήξεις πιθανότατα οφείλονται σε χτύπημα των ρωσικών δυνάμεων κατά στόχων, με τα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media να δείχνουν πυκνούς καπνούς να υψώνονται πίσω από ένα λόφο.

Το Σάββατο όπως έγινε γνωστό από τις ουκρανικές αρχές, ο ρωσικός στρατός πήρε τον έλεγχο της πόλης Σλάβουτιτς, όπου διαμένει το προσωπικό του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ, συλλαμβάνοντας για σύντομο χρονικό διάστημα τον δήμαρχο.

Στο μεταξύ βρίσκεται σε εξέλιξη «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ Ουάσιγκτον-Μόσχας μετά το «φάουλ» του Τζο Μπάιντεν που πρώτα, αποκάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν «χασάπη» και ακολούθως είπε επί λέξει: «Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία».

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης κάνει λόγο για εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και μάχες στο κέντρο της πόλης. Πάνω από 100.000 άνθρωποι δεν έχουν ακόμη απομακρυνθεί. Σήμερα άνοιξαν δέκα ανθρωπιστικοί διάδρομοι σε πόλεις όπου μαίνονται συγκρούσεις.

Πληροφορίες από newsbomb.gr – kathimerini.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΗΠΑ: Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...

Τροχαίο στη Βουλή: 3 χρόνια με αναστολή στον αστυνομικό για τον θάνατο του Ιάσονα

Την ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια αποφάσισε...
Διαφήμιση