Ουκρανία: Αδιάλλακτος ο Πούτιν, υπό το “φως” των νέων διαπραγματεύσεων 

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

“Θολό” παραμένει το τοπίο για άμεσο τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, με τον Ρώσο πρόεδρο, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, να μην εμφανίζει καμία διάθεση για συμβιβασμό στο ζήτημα της “ειδικής επιχείρησής” του.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Πούτιν δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει συμβιβασμούς για να τεθεί τέλος στον πόλεμο, καθώς η Ουκρανία και η Ρωσία ετοιμάζονται για την πρώτες πρόσωπο με πρόσωπο ειρηνευτικές συνομιλίες μετά από διάστημα δύο και πλέον εβδομάδων.

«Όλα όσα έχω δει δείχνουν είναι ότι δεν είναι ο πρόθυμος να κάνει συμβιβασμούς σ’ αυτό το σημείο» δήλωσε σήμερα Δευτέρα στο πρακτορείο Reuters ο Αμερικανός αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπό τον όρο της ανωνυμίας, αφού ο Ουκρανός πρόεδρος σκιαγράφησε το περασμένο Σαββατοκύριακο έναν πιθανό τρόπο τερματισμού αυτής της κρίσης.

Διπλωματικός “πυρετός” με νέες διαπραγματεύσεις στην Τουρκία

Η Τουρκία είναι μεταξύ των χωρών που θα μπορούσε να προσφέρει στο Κίεβο εγγυήσεις ασφαλείας ως μέρος οποιασδήποτε συμφωνίας με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε την Δευτέρα ανώτερος ουκρανός αξιωματούχος.

«Η Τουρκία είναι μεταξύ εκείνων των χωρών που θα μπορούσαν να γίνουν εγγυήτριες της ασφάλειάς μας στο μέλλον», δήλωσε ο Ιχόρ Ζόκοβκα, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πριν από ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στην Τουρκία.

Αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας συναντήθηκαν χθές (28/03) στην Τουρκία για ένα νέο γύρο πρόσωπο με πρόσωπο, ανακοίνωσε ο Νταβίντ Αρακχάμια, ένας εκ των Ουκρανών διαπραγματευτών.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής από τη ρωσική πλευρά Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ανακοίνωσε επίσης τη διεξαγωγή ενός νέου γύρου διαπραγματεύσεων, λέγοντας, όμως, ότι οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, χωρίς να διευκρινίσει τον τόπο.

«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, αποφασίστηκε να διεξαχθεί ο επόμενος γύρος, πρόσωπο με πρόσωπο, στην Τουρκία, από τις 28 έως τις 30 Μαρτίου», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Δεν αποκλείεται πάντως οι διαπραγματεύσεις να αρχίσουν την Τρίτη. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το Κρεμλίνο το οποίο συμπλήρωσε ότι είναι σημαντικό οι συνομιλίες να διεξαχθούν τετ α τετ παρά την απουσία προόδου μέχρι σήμερα. Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό σε τι ακριβώς θέματα θα επικεντρωθούν οι συζητήσεις.

Πηγή: news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση