Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00′ η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης προκειμένου να εγκρίνει την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου για την διεξαγωγή του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις 24-27 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου είχε προτείνει τη διεξαγωγή του 3ου συνεδρίου μετά από τρίμηνη καμπάνια και πολιτική και οικονομική εξόρμηση με εγγραφή νέων μελών και προγραμματικές περιφερειακές συνδιασκέψεις ανοιχτές στις τοπικές κοινωνίες.

Αναφερόμενος στην σημερινή συνεδρίαση τόνισε ότι στόχος είναι «να ολοκληρώσουμε συλλογικά και συντεταγμένα το σχεδιασμό μας για την οργανωτική ανασυγκρότηση, τη διεύρυνση και τον ποιοτικό μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία».

Περιέγραψε το 3ο Συνέδριο ως «συνέδριο τομής αλλά και συνέχειας, που θα επισφραγίσει την νέα αρχή που αποφασίσαμε να κάνουμε όλοι μαζί, αλλά και θα δώσει ώθηση στον κεντρικό πολιτικό μας στόχο για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας που θα φέρει τη νέα νίκη απέναντι στη Δεξιά, την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση».

Χαρακτήρισε τον αγώνα μέχρι τις εκλογές «ως έναν αγώνα κρίσιμο. Ιστορικό θα μπορούσα να πω. Να απαλλάξουμε τη χώρα από το καθεστώς της ακραίας κοινωνικής ανισότητας, και της ακραίας φαυλότητας, που φέρει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη. Και διαθέτει τη στήριξη των ελάχιστων που βλέπουν τη χώρα και τους ανθρώπους της ως υποζύγια της ιδιοτέλειάς τους…Έναν αγώνα απέναντι σ’ αυτούς που μέσα σε 2 χρόνια γύρισαν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω».

Στόχος η νίκη στις εκλογές

Υπογράμμισε ότι «η μεγάλη πολιτική μάχη των επόμενων εκλογών θα είναι πολύ κρίσιμη για τη χώρα», εξηγώντας ότι «η Ελλάδα θα βυθιστεί στην ανθρωπιστική κρίση και την κοινωνική διάλυση, αν δεν σταματήσουμε το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη…Γιατί η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, συνειδητά στοχεύει σε μια Ελλάδα στην οποία θα ευημερούν ελάχιστοι και θα υποφέρουν οι πολλοί».

Αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των επόμενων εκλογών που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά η απλή αναλογική: «Ο κ. Μητσοτάκης, διαβλέποντας ότι σιγά σιγά απομονώνεται και συμμάχους πρόθυμους να του κρατήσουν το χέρι βρίσκει μόνο στο χώρο της ακροδεξιάς, έχει ήδη ξεκινήσει τα παιχνίδια, και τα σενάρια. Προεξοφλεί διπλές κάλπες, περιφρονεί την εκλογική διαδικασία της απλής αναλογικής, προσπαθεί να ποδηγετήσει την αυθεντική λαϊκή βούληση». Ακολούθως περιέγραψε τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ: «Για μας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Απορρίπτουμε τα κόλπα, τα σενάρια, τους τακτικισμούς.

Λέμε καθαρά και ξάστερα: Οι επόμενες εκλογές όπου θα εκφραστεί αυθεντικά η λαϊκή βούληση, δε θα είναι άγονες. Γιατί η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή των εκλογών, θα δώσει νέα προοδευτική κυβέρνηση στην υπηρεσία του τόπου και της κοινωνίας, τη Δευτέρα το πρωί. Χωρίς νέες εκλογικές περιπέτειεςχωρίς σενάρια διχασμού και ακυβερνησίας. Μια νέα μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που θα εγγυηθεί με ασφάλεια και σιγουριά το μέλλον της πατρίδας μας. Ξεκάθαρες κουβέντες, ξεκάθαρες λύσεις».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, περιγράφοντας με μελανά χρώματα τις συνέπειες της πολιτικής της στον ελληνικό λαό«που τον έχει φτάσει στα όριά του».

Επιστρέφοντας στον 3ο Συνέδριο ανέφερε: «Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το οποίο καλούμαστε να πάρουμε σήμερα αποφάσεις, δεν θέλουμε να είναι, και δεν θα είναι, ούτε συνέδριο χειροκροτητών, ούτε αρένα μηχανισμών. Αλλά μια πλούσια, βαθιά ανταλλαγή ιδεώνπροβληματισμούαυτοκριτικής και πάνω απ’ όλα αφετηρία αγώνα και κινητήρια δύναμη δράσης».

Κάλεσε όλες και όλους «να κάνουμε αυτήν τη διαδικασία υπόθεση των πολλών. Αυτών που μας στηρίζουν και δεν βρίσκονται στις γραμμές μας. Αυτών που προσδοκούν από μας ένα καλύτερο αύριο. Αλλά και αυτών που μας κοιτούν κριτικά, ακόμα και καχύποπτα». Υπογράμμισε ότι το κόμμα χρειάζεται μία νέα αρχή και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ελληνική κοινωνία έχει αντισώματα για να νικήσει την πολιτική και κοινωνική πανδημία του κ. Μητσοτάκη». Έκλεισε με την βεβαιότητα και το σύνθημα ότι «Ναι μπορούμε».

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση