Ξεκινούν οι ενέργειες για το μουσείο Μάνου Ελευθερίου στη Σύρο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Συριανής εφημερίδας “Κοινή Γνώμη” (koinignomi.gr), η Δημοτική Αρχή της Σύρου ξεκινά τις απαιτούμενες ενέργειες για τη δημιουργία ενός χώρου αφιερωμένου στον μεγάλο ποιητή, στιχουργό και συγγραφέα, Μάνο Ελευθερίου.

Η συζήτηση για τη δημιουργία του εν λόγω χώρου, είχε ξεκινήσει με την αδερφή του ποιητή, Λιλή Ελευθερίου, ήδη από το 2019 οπότε και υπέγραψε συμφωνητικό με το Δήμο Σύρου, παραχωρώντας κάποια προσωπικά αντικείμενά του με σκοπό να εκτεθούν στο Μουσείο.

Έκτοτε, για διάφορους λόγους οι διαδικασίες δεν προχώρησαν με γοργούς ρυθμούς, ωστόσο η απόφαση του Δήμου να απευθυνθεί στην εταιρεία ΠΟΛΥΠΤΥΧΟΝ, γνωστή για το ποιοτικό της έργο σε αντίστοιχα μουσεία, αυξάνοντας μάλιστα τον αρχικό προϋπολογισμό, δείχνει μια σωστή κατεύθυνση.

Με την ευχή αυτές να είναι οι βάσεις για να υποδεχτεί το νησί της Σύρου τον ποιητή όπως του αρμόζει.

Ακολουθεί το δημοσίευμα

“Με γοργούς ρυθμούς προχωρά πλέον η προσπάθεια για την ανάπτυξη του μικρού εκθετηρίου “Μάνος Ελευθερίου” στον χώρο του ΠΑΝΘΕΟΝ, στην πλατεία Μιαούλη, καθώς η Δημοτική Αρχή Σύρου – Ερμούπολης είναι σε επαφή και σε συνεννοήσεις με εταιρεία που θα αναλάβει την εκπόνηση της σχετικής μελέτης, η οποία θα οδηγήσει στην κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου και στην τοποθέτηση των προσωπικών αντικειμένων του μεγάλου Συριανού ποιητή.

Για την εν λόγω συνεργασία, η Δημοτική Αρχή θα προβεί στην αύξηση του αρχικού προϋπολογισμού για το εκθετήριο και συγκεκριμένα από 15.000 ευρώ θα εξασφαλίσει το ποσό των 30.000 ευρώ, για να μπορέσει η εταιρεία ΠΟΛΥΠΤΥΧΟΝ να αναπτύξει το έργο της, βάσει του οποίου θα διαμορφωθεί το μικρό “μουσείο” για τη ζωή και το έργο του Μάνου Ελευθερίου.

Σχετικές λεπτομέρειες για τις ενέργειες από πλευράς Δήμου έδωσε στην “Κοινή Γνώμη” ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνάς Αληφραγκής, ο οποίος – βάσει των πρώτων συνεννοήσεων με την ανωτέρω εταιρεία – εξήγησε πως οι εργασίες για το εκθετήριο και τη διαμόρφωσή του δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν πριν το τέλος του 2022.

Σημειώνεται εξ αρχής πως προσωπικά αντικείμενα του Μάνου Ελευθερίου θα παραχωρήσει στον Δήμο η αδερφή του, Λιλή Ελευθερίου, προκειμένου να λειτουργήσει το εκθετήριο σωστά.

* Πληροφορίες από το ρεπορτάζ της Αφροδίτης Ερμίδη στο Docville της εφημερίδας Documento

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση