Νίκος Φίλης: Ποιό σύστημα εξουσίας είναι πραγματικά απέναντί μας (Ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης περί του τέλους της πανδημίας, δεν ωφελούν αλλά αποπροσανατολίζουν, προκειμένου να καλυφθούν οι εγκληματικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας και για το ότι έχουμε 22.000 νεκρούς. Αυτή τη στιγμή προσπαθεί να δημιουργήσει σκηνικό έντασης με την επαναφορά του δόγματος νόμος και τάξη στα Πανεπιστήμια, ενώ προσπαθεί να συκοφαντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζοντάς τον ως κόμμα αντιεμβολιαστών με στόχο να τον απομονώσει ενόψει των επερχόμενων εκλογών», είπε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” και στον Νίκο Ξυδάκη, ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.    


«Δεν έχουμε απέναντί μας τη Νέα Δημοκρατία -τελεία! Έχουμε ένα σύστημα εξουσίας, το αστικό σύστημα εξουσίας στο οποίο συμμετέχει ως πολιτικός κορμός, η Νέα Δημοκρατία, μαζί με τμήματα του λεγόμενου Ακραίου Κέντρου. Μαζί του είναι οι βαρόνοι της Ενημέρωσης και της διαπλοκής, οι μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες, το τραπεζικό σύστημα και όλοι όσοι πλουτίζουν χωρίς όρια. Αυτό το σύστημα «ντύνεται» με μια ιδεολογία απολύτως ψευδώνυμης «αξιοκρατίας» και υποστηρίζεται από άφθονο ξύλο και ΜΑΤ, τις κάθε λογής αστυνομίες που συστήνονται και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα αυταρχισμού και καταστολής κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αυτό το σύστημα έχουμε σήμερα να αντιπαλέψουμε. Το ίδιο σύστημα, με νέα σκληρότερη μορφή ίσως, από εκείνο που βούλιαξε τη χώρα στη χρεοκοπία, τη διαφθορά και τα μνημόνια. Σήμερα η Νέα Δημοκρατία εργάζεται πυρετωδώς -το ομολογούν κορυφαίοι υπουργοί κι από το βήμα της Βουλής- να μην επιστρέψει ποτέ η Αριστερά στην εξουσία. Να «κλείσουν την παρένθεση». Έτσι νομίζουν.

Παρακολουθώ τις επιθέσεις εναντίον του Παύλου Πολάκη με αφορμή το περιστατικό στο Μοσχάτο. Πρόκειται για μια στημένη υπόθεση από τη ΝΔ που την επιβεβαιώνουν οι αυτόπτες μάρτυρες αλλά και το γεγονός ότι την έκθεση του αστυνομικού διευθυντή την ήξερε και την δημοσιοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με στόχο να πλήξει την αριστερά. Είναι σίγουρο ότι στην πορεία θα έχουμε κατασκευή παρόμοιων άθλιων “επεισοδίων”, εναντίον στελεχών της αριστεράς.

Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της ΝΔ στην κοινωνία, χρειάζεται από την πλευρά μας να μη δίνουμε πατήματα. Επίσης χρειάζονται πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες προκειμένου να πείσουμε τον κόσμο ότι οι ιδεολογικές εξαγγελίες Μητσοτάκη οδηγούν στο βάραθρο την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Απαιτείται να αναδείξουμε τις αντιστάσεις μέσα στην κοινωνία, δημιουργώντας τη δική μας ηγεμονία στη βάση του προγράμματός μας. Μία σύγχρονη ριζοσπαστική αριστερά που θα απαντήσει σε μία αναχρονιστική επιθετική δεξιά, είναι το στοίχημα της επόμενης περιόδου.  

Καθημερινά ζούμε προεκλογικό κλίμα. Δυστυχώς και με την πανδημία ο κ Μητσοτάκης πολιτεύεται αδίστακτα παρουσιάζοντας μία μαγική εικόνα ότι τελειώνουμε. Με τον ίδιο “γκεμπελικό” τρόπο, αντιμετωπίζονται οι υποθέσεις διαφθοράς και οι δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis. Πές-πες κάτι θα μείνει και βλέπουμε την ποινικοποίηση εις βάρος δημοσιογράφων. Ο Βαξεβάνης η Παπαδάκου, ο Φιλιππάκης και ο Τάρκας, έδωσαν μάχες για την αποκάλυψη του σκανδάλου της Novartis και αντί να διωχθούν οι πρωτεργάτες του σκανδάλου διώκονται οι δημοσιογράφοι επειδή άσκησαν το καθήκον τους.

Έχουμε αναφορές Διεθνών Οργανώσεων όπως είναι οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα που την τελευταία διετία κατατάσσουν την Ελλάδα ακόμα πιο χαμηλά στην κλίμακα της ελευθεροτυπίας. Ο Τύπος δεν πάει καλά και λόγω των κυβερνητικών παρεμβάσεων αλλά και λόγω της αιχμαλωσίας του από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη λίστα Πέτσα και τις προσδοκίες τους να περιορίσουν τους δημοσιογράφους ώστε να μην κάνουν το καθήκον τους. Πρόκειται για μια αυταρχική υποτροπή και ένα σχεδιασμό της κυβέρνησης προκειμένου να στρέψει αλλού τη χρεοκοπία της σχετικά με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και της ακρίβειας. Στην προσπάθειά της να το πετύχει, θα κατασκευάζει επεισόδια που πρέπει να αντιμετωπίσουμε μεθοδικά, αποφασιστικά και μαχητικά».

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΗΠΑ: Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...

Τροχαίο στη Βουλή: 3 χρόνια με αναστολή στον αστυνομικό για τον θάνατο του Ιάσονα

Την ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια αποφάσισε...
Διαφήμιση