Μητσοτάκης στην Κρήτη: Αλλαζόνας ακόμα και στους σεισμόπληκτους (Βίντεο) – Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στα επικοινωνιακά σόου και την επίρριψη ευθυνών στον κόσμο παίρνει για ακόμα μία φορά βραβείο η κυβέρνηση η οποία όχι μόνο έστειλε «κούφιες» σκηνές για να στεγαστούν οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι στο Αρκαλοχωρι και τις γύρω περιοχές, αλλά ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τους ίδιους τους κατοίκους που έπεσαν τα σπίτια τους διότι… δεν τα είχαν φτιάξει σωστά.

Συγκεκριμένα, ενώ ο Κ. Μητσοτάκης βρισκόταν στο Αρκαλοχώρι, το οποίο μετρά τις πληγές του από τον χθεσινό σεισμό των 5,8 ρίχτερ, κάτοικοι των προσέγγισαν και όταν του είπαν ότι «ήρθαν οι σκηνές και ζητάνε από τον κόσμο να πάνε στρώματα και κουβέρτες. Πώς;», ο ίδιος το μόνο που βρήκε να πει ήταν ότι «κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

«Έχει καταστραφεί η τοπική κοινωνία και από τον κορωνοιό και τώρα υπάρχουν άνθρωποι χωρίς σπίτια» τόνιζαν οι ίδιοι κάτοικοι, με τον πρωθυπουργό να βρίσκεται εμφανώς σε δύσκολη θέση αναφορικά με την αναποτελσματικότητα των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για τους σεισμόπληκτους.

Εξάλλου και μετά την καταστροφική φωτιά στην Εύβοια είχε κάνει εντύπωση πως ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή είχε καλέσει τους πολίτες να ασφαλίζουν τα σπίτια τους, προσπαθώντας και πάλι να μετατοπίσει τις ευθύνες.

Μία απελπισμένη κάτοικος όμως δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή της που για ακόμα μια φορά φταίνε οι πολίτες για ό,τι συμβαίνει.  «Πάλι ευθύνη σε εμάς, πάλι ευθύνη στον κόσμο» άρχισε να φωνάζει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όμως να δείχνει επιδεικτικά την αδιαφορία του γυρνώντας την πλάτη του.

Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ: Έλλειψη ενσυναίσθησης και διαρκής επίκληση της ατομικής ευθύνης

«Στις εύλογες διαμαρτυρίες σεισμόπληκτων στην Κρήτη, που κατήγγειλαν πως κοιμούνται σε σκηνές πάνω στο τσιμέντο, ο κ. Μητσοτάκης, αντί για μια κουβέντα παρηγοριάς και μέτρα στήριξης, τους έριξε και τις ευθύνες από πάνω για τη “μη σωστή” κατασκευή των σπιτιών τους» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «η παντελής έλλειψη ενσυναίσθησης και η διαρκής επίκληση της ατομικής ευθύνης των πολιτών, ακόμη και για τις φυσικές καταστροφές, είναι πλέον εξοργιστική».

* Πληροφορίες από documentonews.gr & avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Λίβανος: Το Ισραήλ λέει ότι ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός

Νέα σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης ανάμεσα στον Λίβανο και στο Ισραήλ, καθώς...

Κάνουν ασκήσεις εκτροπής με εφιαλτικά σχέδια για νέο εκλογικό νόμο

*Γράφει ο Σωτήρης Σιδέρης - Το να μπορεί να...

Ο Ζελένσκι συζητά με τις ΗΠΑ ένα σχέδιο κλιμάκωσης και γενίκευσης του πολέμου

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Αλλαγές στο ρωσικό πυρηνικό...

ΣΥΡΙΖΑ: Θα γίνει η σύγκρουση στο συνέδριο;

*Γράφει ο Γιάννης Αλμπάνης - Το χάος που επικρατεί...
Διαφήμιση