Με 158 «ναι» της ΝΔ ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός όξυνσης των ανισοτήτων

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με 158 «ναι» έναντι 142 «όχι» κυρώθηκε ο νέος κρατικός προϋπολογισμός για το 2022 – Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ζήτησε νωρίτερα εκλογές «για να φύγει η κυβέρνηση των ενόχων» ενώ ο Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «ουδέποτε έλαβε τη μελέτη» των κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα – Στρίβειν δια της… «ευθύνης» από τον πρωθυπουργό που δείλιασε να κάνει αποδεκτή την πρόταση Τσίπρα και δεν απάντησε επί της ουσίας για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα που τον εκθέτει πολιτικά και ηθικά για την αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ λόγω της πίεσης στο ΕΣΥ.

Σε υψηλούς τόνους ολοκληρώθηκε περίπου στις 5:30 το απόγευμα του Σαββάρου 18/12 η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2022, με τον Αλ. Τσίπρα να ζητά από το βήμα της Ολομέλειας από τον Κυρ. Μητσοτάκη να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές, «για να φύγει η κυβέρνηση των ενόχων» όπως χαρακτηριστικά είπε. 

Με  158 ψήφους υπέρ, έναντι 142 κατά, κυρώθηκε στη συνέχεια από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, ο κρατικός προϋπολογισμός ενώ με ισχυρή πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν οι αμυντικές δαπάνες και τα έξοδα της προεδρίας.

Ισχυρή πλειοψηφία καταγράφηκε στις δαπάνες του  Εθνικής ‘Αμυνας  τις οποίες υπερψήφισαν 191 βουλευτές ενώ καταψήφισαν 109 βουλευτές.

Ευρύτερη πλειοψηφία καταγράφηκε και στα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με 263 «ναι» και «37» όχι» ενώ τα έξοδα της προεδρίας της κυβέρνησης υπερψηφίστηκαν με 160 ψήφους υπέρ έναντι 140 κατά.

Να σημειωθεί ότι η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού είθισται να χαρακτηρίζεται ως παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τη κυβέρνηση.

Κατά την πενθήμερη συζήτηση του, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας η Ολομέλεια συνεδρίασε 61 ώρες, ενώ πήραν το λόγο συνολικά 225 βουλευτές.
Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται ,  6 γενικοί και 12 ειδικοί  εισηγητές ,  έξι  κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι , 36 μέλη της κυβέρνησης και οι έξι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Πληροφορίες από το left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΗΠΑ: Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...

Τροχαίο στη Βουλή: 3 χρόνια με αναστολή στον αστυνομικό για τον θάνατο του Ιάσονα

Την ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια αποφάσισε...
Διαφήμιση