Μέρκελ και Μακρόν τα ”έψαλαν” σε Μητσοτάκη για χαλαρότητα στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Φαίνεται πως στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχτηκε αυστηρή κριτική από τους δύο ισχυρότερους ηγέτες της ΕΕ, Άγκελα Μέρκελ και Εμμανουέλ Μακρόν για τις εξελίξεις με τη μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα, αλλά και το γεγονός ότι αποφάσισε να δέχεται τουρίστες εμβολιασμένους με ρωσικά και κινεζικά εμβόλια.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πίσω από κλειστές πόρτες στις Βρυξέλλες, η Γερμανίδα καγκελάριος πήρε το λόγο και είπε ότι κράτη μέλη όπως η Ελλάδα καλωσορίζουν ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί με τον το εμβόλιο Sputnik-V παρόλο που δεν έχει εγκριθεί από τον ευρωπαϊκό ρυθμιστικό φορέα και ενώ δεν είναι σαφές εάν λειτουργεί ενάντια στην πιο επικίνδυνη παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού, η οποία έχει σημάνει το συναγερμό στην Ευρώπη. Αυτοί οι επισκέπτες μπορούν στη συνέχεια να μετακινούνται ελεύθερα εντός της ΕΕ, τόνισε η Μέρκελ στους ηγέτες, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που γνωρίζουν τη συνομιλία.

Το πρακτορείο γράφει ότι οι δύο ισχυροί ηγέτες άσκησαν αυστηρή κριτική – όχι μόνο στη χώρα μας και σε άλλες χώρες που εξαρτώνται από τον τουρισμό – για την ελεύθερη υποδοχή επισκεπτών που εμβολιάστηκαν με κινεζικά και ρωσικά εμβόλια, υποδεικνύοντας έτσι την πιθανότητα να επιβληθούν πρόσθετοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Μητσοτάκης: Μην πιστεύετε δημοσιογραφικές υπερβολές

Η Ελλάδα έχει απόλυτο δικαίωμα να δέχεται όλα τα εμβόλια βάσει των ευρωπαικών κανόνων, υποστήριξε ο πρωθυπουργός, απορρίπτοντας το ρεπορτάζ του Bloomberg. «Μην πιστεύετε πάντα τις δημοσιογραφικές υπερβολές» είπε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Επιβεβαίωσε πως υπήρξε σχετική αναφορά της Άνγκελα Μέρκελ για το θέμα, ωστόσο επισήμανε πως στην Ελλάδα «έχουμε ανοίξει τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας».

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ακρίβεια: 6 στους 10 Έλληνες ‘μόλις τα βγάζουν πέρα’ (Έρευνα ΙΟΒΕ)

Αύξηση της δυσκολίας στην κάλυψη βασικών αναγκών και απαισιοδοξία...

Τριήμερη επίσκεψη του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Γερμανία

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκινά το ταξίδι του για τη...

EuroJam 2024: Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για την Ευρώπη

Την Τετάρτη 8 Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθυνθεί...
Διαφήμιση