Κ.Βαξεβάνης από Άρειο Πάγο: «Δεν αφορά εμένα η υπόθεση αυτή, αλλά τη Δημοκρατία»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Γέμισε από κόσμο η εξωτερική είσοδος του Αρείου Πάγου, καθώς ο εκδότης της εφημερίδας Documento προσήλθε μετά από κλήση της ανακρίτριας του ειδικού δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για τις σχετικές με το σκάνδαλο της Novartis αποκαλύψεις που δημοσίευσε – Ο Κώστας Βαξεβάνης αποχώρησε μετά από περίπου μιάμιση ώρα, καθώς πήρε προθεσμία για τις 18 Φεβρουαρίου, προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας, η οποία αριθμεί δεκάδες σελίδες.


«Αυτό που γίνεται εναντίον μου δεν αφορά εμένα, αφορά τη Δημοκρατία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κώστας Βαξεβάνης βγαίνοντας από τον Άρειο Πάγο μετά τη δίωξη που του ασκήθηκε για το σκάνδαλο Novartis. Ο διωκόμενος δημοσιογράφος πήρε προθεσμία για τις 18 Φεβρουαρίου, προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας, η οποία αριθμεί δεκάδες σελίδες.

«Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει, να διώκονται δημοσιογράφοι για δημοσιεύματα», ανέφερε ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documentoκαι και πρόσθεσε: «Για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία καλό θα είναι να γίνει αυτό που έγραψα την Κυριακή να πάω εθελοντικά φυλακή να ησυχάσει και ο κύριος Μητσοτάκης, αν θέλει και βασανιστήρια, αν θέλει να βάλει και κάμερες…» συμπλήρωσε προσθέτοντας μια προϋπόθεση:

«Με μια προϋπόθεση να δώσει μια συνέντευξη σε μένα και όχι στα προστατευόμενα μέσα…». Και κατέληξε: «Αυτό που γίνεται σήμερα είναι ένα μάθημα δημοκρατίας. Αυτό που γίνεται εναντίον μου δεν αφορά εμένα, αφορά τη Δημοκρατία».

Δείτε τί δήλωσε ο δημοσιογράφος στην έξοδό του από τον Άρειο Πάγο:

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση