Κ. Αρβανίτης: «Όχι σε δομές – Γκουαντάναμο στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου» (ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία / The Left από την Πολωνία όπου βρίσκεται στο πλαίσιο επίσημης αποστολής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση της ΕΕ στο προσφυγικό, και επικίνδυνη την πολιτική Μητσοτάκη στο θέμα, επανέλαβε το αίτημα για άμεσες και ισότιμες μετεγκαταστάσεις σε όλες της χώρες της ΕΕ, επέκρινε τον Περιφερειάρχη για καθυστερημένη αντίδραση στα σχέδια Μηταράκη για δημιουργία υπερ-δομών στα νησιά, ενώ άφησε αιχμές για τη στάση των παρατάξεων που οδήγησαν στη ματαίωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης ενόψει των αυριανών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

Ακολουθούν σημεία από τη συνέντευξη του Κώστα Αρβανίτη στον ρ/σ “Στο Νησί 99fm”:

«Η πολιτική της ΕΕ είναι τέτοια γιατί έχει συμφωνήσει απόλυτα ο Μητσοτάκης ο οποίος είχε χτίσει όλο το αφήγημα στην προεκλογική του εκστρατεία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Τασία Χριστοδουλοπούλου καλούν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Εκεί έγκειται το πρόβλημα. Δημιουργήθηκε ένα αφήγημα που έστρωσε ο Μητσοτάκης από πριν αναλάβει την κυβέρνηση και συνέχισε και ο Μαργαρίτης Σχοινάς ως Επίτροπος. Έτσι έγινε το κόλπο, με τη λογική του «Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής», ότι η Ελλάδα είναι το φρούριο της Ευρώπης και «εμείς θα τους πατάξομεν». Ε, το «θα τους πατάξομεν» σημαίνει ότι θα δημιουργήσουμε στη συνοριογραμμή μας κυριολεκτικά Γκουαντάναμο με χιλιάδες ανθρώπους, απόλυτα εγκλωβισμένους. Εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε μια εγκλωβισμένη χώρα. Αυτό λέγαμε και αυτό φαίνεται να γίνεται. Γι’ αυτό φώναζα ότι ο Μητσοτάκης είναι Alt Right, ακραία δεξιά. Αυτή τη στιγμή εισπράττουμε αυτό που έχει συμφωνήσει ο Μητσοτάκης. Αυτή τη δουλειά ήρθε να κάνει ο κύριος Μητσοτάκης, και είχε συμφωνηθεί πριν τις εκλογές. Το «κακό παιδί Τσίπρας» έφυγε και ήρθε το «καλό παιδί» να κάνει τη δουλειά.»

«Δεν προχωράει το νέο σύμφωνο. Και δε μπορεί να ολοκληρωθεί γιατί δε στέκει βάσει Κράτους Δικαίου. Προσπαθούν να το φέρουν κομμάτι-κομμάτι αλλά δε στέκεται. Αλλά εντάξει, έχεις τον Μηταράκη, ο οποίος κάνει δουλειές στα νησιά, το ξέρουμε αυτό, αλλά το ξέρουν και τα όργανα, και θα χτυπήσουν τα όργανα για τις απευθείας αναθέσεις και τους κουμπάρους.»

«Καθυστέρησε ο περιφερειάρχης, γιατί όταν ήρθαμε πέρυσι στη Λέσβο οκτώ Ευρωβουλευτές και επισκεφθήκαμε την περιφέρεια, τους είχαμε ενημερώσει τί ακριβώς σχεδιάζεται με το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και τι ακριβώς σχεδιάζει ο κύριος Μηταράκης. Τότε φαίνεται ότι δεν τους πείσαμε, ακούγαμε σπόντες ότι «άλλοι φταίνε για το προσφυγικό». Εμείς τους τα είχαμε πει ότι αυτό έρχεται, και μάλιστα είναι η αρχή του έργου. Είχα μιλήσει από τότε για το ότι χτίζουν τα Γκουαντάναμο της Ευρώπης.»

«Το παιχνίδι είναι στημένο, σικέ, και βεβαίως στην προκειμένη περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση δεν επέλεξε να συμμαχήσει με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες υποδοχής, για να χτυπήσει και σε επίπεδο  κορυφής, αυτό που εμείς χτυπάμε σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εμείς την κάνουμε τη δουλειά μας. (…) Δεν μπορεί κάθε φορά που ακούς ότι υπάρχει θέμα με τις  επαναπροωθήσεις να λέμε «τουρκική» προπαγάνδα.»

«Οι κάτοικοι που κινητοποιούνται αύριο μπορούν να αποτρέψουν τις πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ. Και να αφήσουν τα εξυπνακίστικα οι παρατάξεις, να μην πηγαίνουν στα δημοτικά συμβούλια για να μην υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Και να καταλάβουν οι πολίτες ότι όταν ψηφίζουμε τοπική αυτοδιοίκηση, ψηφίζουμε τοπική αυτοδιοίκηση και για αυτά, όχι μόνο για τον δρόμο και το συντριβάνι, αυτά είναι τα κορυφαία ζητήματα.»

«Βεβαίως και υπάρχει γνώση της ΕΕ για τα ζητήματα αυτά. Και εκεί που αντιλαμβάνονται ότι τους έχουμε πιάσει με τη «γίδα στην πλάτη» φωνάζουν «έγκλημα, έγκλημα!», «λάθος λάθος!», όταν δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Δεν ξέρει η ΕΕ τι παίζεται στα σύνορα και ποιος εργαλειοποιεί την ιστορία του προσφυγικού; Δεν ξέρει ότι ο Ερντογάν παίζει βρώμικο παιχνίδι; Δεν το χρηματοδοτεί; Δεν ξέρει ότι υπάρχουν pushbacks; Αν όμως κάποιος πνιγεί θα καταγγελθεί η Ελλάδα από τους ίδιους που σήμερα συναινούν. Γιατί δεν θα πάει αυτός στο ΕΔΔA, η χώρα μας μας θα πάει. Αυτή είναι η πολιτική του κ. Μηταράκη, και του κ. Μητσοτάκη βεβαίως.»

«Βρίσκομαι στην Πολωνία σε επίσημη αποστολή για να εξετάσουμε ζητήματα Κράτους Δικαίου μετά την ιστορική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που απέρριψε τις αιτιάσεις Πολωνίας – Ουγγαρίας ότι «δέχονται θεσμική επίθεση από τις Βρυξέλλες» υπάρχει κατάφωρη παραβίαση του Κράτους Δικαίου. Τα ζητήματα που ερχόμαστε να εξετάσουμε μοιάζουν με τα θέματα που συζητάμε και στην Ελλάδα: Μονοπωλιακή κατάσταση του Τύπου, διώξεις δικαστικών, παρεμβασεις στη δικαιοσύνη, πρακτορείο ειδήσεων, δημόσια ραδιοτηλεόραση. Βέβαια στην Πολωνία η κατάσταση είναι ακόμη πιο ακραία, όπως πχ με τα δικαιώματα των γυναικών, εδώ υπάρχει ποινικοποίηση των αμβλώσεων, σχέδια για υποχρεωτική εισαγωγή της εγκυμοσύνης στο εθνικό σύστημα ιατρικών πληροφοριών, να ξέρουν δηλαδή ποια είναι έγκυος, διότι αν κάνει άμβλωση στο εξωτερικό να μπορεί να την «τσιμπάει» ο νόμος. Τρελά πράγματα. Μεσαίωνας! Αν η Πολωνία δε συμμορφωθεί θα πάμε σε Polexit. Γι’ αυτό και προσέφυγε η Πολωνία στο ΔΕΕ, είμαστε στη διαδικασία να παγώσουν όλα τα κοινοτικά κονδύλια, να γίνει αφαίρεση ψήφου και να πάμε σε διαδικασία εξόδου της Πολωνίας από την ΕΕ. Βρισκόμαστε στο παρά ένα.»

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση