Κώστας Μάρκου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Καιγόμαστε αλλά η κυβέρνηση επιλέγει και πάλι την επικοινωνία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Είτε καιγόμαστε, είτε πλημμυρίζουμε, είτε βουλιάζουμε στον χιονιά η κυβέρνηση συγχαίρει τον εαυτό της εδώ και δύο χρόνια».

Την εμπειρία του από την καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε τη Ζήρια κατέθεσε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Κώστας Μάρκου, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Στην Τζούλυ Τσίγκα ο κ. Μάρκου τόνισε πως «γι’ αυτήν την κυβέρνηση προέχει το επικοινωνιακό αφήγημα, η τυπική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Δόθηκαν εντολές εκκένωσης οικισμών, πχ του παραλιακού Λόγγου, όπου η οδηγία ήταν “Μπείτε σε ΙΧ και πάτε προς το Αίγιο” με αποτέλεσμα μέσα σε μισή ώρα ο δρόμος εξόδου από τον οικισμό αλλά και η παλιά εθνική οδός να φρακάρουν και εκατοντάδες άνθρωποι να εγκλωβιστούν. Η φωτιά λίγο νωρίτερα είχε περάσει την εθνική οδό και έφτασε στο Λαμπίρι. Αν αυτό γινόταν εκείνες τις ώρες που ήταν οι άνθρωποι εγκλωβισμένοι με τα ΙΧ τους θα καίγονταν.

Αντίστοιχα, στη Ζήρια δόθηκε εντολή εκκένωσης, αλλά δεν έφυγε κανείς και τελικά οι ίδιοι οι κάτοικοι έσωσαν το χωριό. Θα έπρεπε να είχαν φτάσει εκεί οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής για να προστατεύσουν τον οικισμό και να διώξουν τους κατοίκους. Δίνεται μια γενική εντολή με στόχο τα ΜΜΕ», επισήμανε.  

Σε ό,τι αφορά τα αίτια της μεγάλης φωτιάς, ο Κώστας Μάρκου εξήγησε πως επρόκειτο για αναζωπύρωση από την προηγούμενη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει, την οποία δεν παρακολουθούσαν ως όφειλαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Πηγή: Ρ/Σ ”Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση