Κωλοτούμπα του “μακεδονομάχου” Κυριάκου Μητσοτάκη – Τώρα καταδικάζει την Βουλγαρία που ασκεί βέτο στη Βόρεια Μακεδονία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Αν υπήρχε φωτογραφία δίπλα στην λέξη κωλοτούμπα στο λεξικό θα ήταν αυτή του πρώην «μακεδονομάχου» πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με αναφορά του για την Βουλγαρία ο Έλληνας πρωθυπουργός, μιλώντας με τον δημοσιογράφο Steven Erlanger, των New York Times, δήλωσε πως “Δεν υποστηρίζουμε τη Βουλγαρία” στην άσκηση βέτο για την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ.

Αμερικανός δημοσιογράφος: Σε ορισμένα άλλα θέματα. Δεν μας μένει πολύς χρόνος. Βόρεια Μακεδονία και διεύρυνση. Η Βόρεια Μακεδονία υπήρξε νευραλγικό ζήτημα στην Ελλάδα για ιστορικούς λόγους. Υποστηρίζετε τη Βουλγαρία στις ενστάσεις της στην ενταξιακή διαδικασία ή είναι κάτι για το οποίο απλώς δεν μιλάτε;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά: Όχι, δεν το υποστηρίζουμε. Δεν υποστηρίζουμε τη Βουλγαρία. Πιστεύουμε ότι είναι μια περιττή περιπλοκή. Θα συναντηθούμε σε λίγες μέρες στη Σλοβενία. Πρέπει να προσφέρουμε στα Δυτικά Βαλκάνια μια πολύ σαφή ευρωπαϊκή προοπτική. Πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά για τη διεύρυνση. Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ότι σε 10-15 χρόνια όσο χρειαστεί, αλλά τα Δυτικά Βαλκάνια ανήκουν στην Ευρώπη.

Δείτε τί έλεγε πριν τις εκλογές του 2019:

Πηγή: rosa.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γενοκτονία στη Γάζα: Είναι απαραίτητο να εξεγερθούμε ενάντια στη βαρβαρότητα

Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι πρωτοφανές στην ιστορία του 21ου...

Μόσχα: Ορκίστηκε πρόεδρος για πέμπτη φορά ο Βλαντίμιρ Πούτιν – “Θα νικήσουμε μαζί”

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ορκίστηκε σήμερα για μια νέα...
Διαφήμιση