Κρήτη – Σεισμός μεγέθους 6,3 Ρίχτερ στο Λασίθι, ζημιές σε κτίρια

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μεγάλη αναστάτωση, αλλά και ζημιές στην Ανατολική Κρήτη προκαλέσε ο ισχυρός σεισμός των 6,3 Ρίχτερ που καταγράφηκε στον θαλάσσιο χώρο 23 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου στις 12.34′

Από την πίεση των Ρίχτερ κατέρρευσε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στον Ξηρόκαμπο Σητείας, ενώ υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Σητείας.

Ο δήμαρχος της Σητείας Γιώργος Ζερβάκης κατά το cretalive έχει αναφέρει ότι κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, μεταξύ τους και το δημαρχείο της πόλης που έχει εμφανίσει ρωγμές από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση.

Το μέλος της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, εκτίμησε ότι ακόμα κι αν υπάρξει τσουνάμι θα είναι μικρό ενώ για τον ισχυρό σεισμό 6.3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, εκτίμησε ότι πιθανόν είναι η κύρια σεισμική δόνηση.

Λέκκας: Δεν συνδέεται με τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι

Μιλώντας στο OPEN ο καθηγητής Γεωλογίας του ΕΚΠΑ Ευθύμιος Λέκκας, τόνισε ότι ο σεισμός ήταν σε μικρό εστιακό βάθος και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και γενικότερα τη νότια Ελλάδα.

Ο κ. Λέκκας υπογράμμισε ότι πρόκειται για διαφορετικό σεισμικό κέντρο σε σύγκριση με το Αρκαλοχώρι, με διαφορετική συμπεριφορά, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να συνδέονται οι δύο σεισμοί. «Οι κάτοικοι δεν πρέπει να ανησυχούν και να υποθέσουν ότι βρισκόμαστε σε γενικότερη διέγερση».

* Πληροφορίες από avgi.gr & ethnos.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση