Καρατομήσεις για τα μάτια των δημοσκόπων και για να κρύψουν τη φθορά τους

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο Σπ. Λιβανός και ο Π. Δούκας ήταν άτυχοι. Η εκτίναξη του επιτοκίου του δεκαετούς ομολόγου έφερε μεγάλη αναστάτωση στο Μέγαρο Μαξίμου. Γιατί οι παροχές στις οποίες βασίζονται για να κερδίσουν τις εκλογές γίνονται εκ των πραγμάτων πιο δύσκολες και η επιτήρηση των Βρυξελλών θα αγριέψει. Χρειάζονταν επειγόντως αποδιοπομπαίο τράγο για να «γυρίσουν το παιχνίδι», κατά την έκφραση που χρησιμοποίησε ο – διαγραφείς πλέον από τη ΝΔ – Π. Δούκας. Πόσο μάλλον όταν η φθορά της κυβέρνησης δεν κρύβεται πλέον ούτε καν στις ευνοϊκές για το κυβερνών κόμμα δημοσκοπήσεις.

Επί της ουσίας: Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αντέδρασε με αυθόρμητο κυνισμό στα μαθήματα πολιτικού τυχοδιωκτισμού που του παρέδωσε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών επί πρωθυπουργίας Καραμανλή Πέτρος Δούκας, καυχώμενος για τον ψηφοθηρικό χρηματισμό των πυρόπληκτων της Ηλείας. Το γεγονός ότι αυτός ο χυδαίος διάλογος μαγνητοσκοπήθηκε και δημοσιοποιήθηκε δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στον πρωθυπουργό που με δική του εντολή, όπως προπαγανδίστηκε, μοιράστηκαν διχίλιαρα στους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό και χάρη στη δική του γενναιοδωρία, όπως προβάλλεται, μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ.

Η αναγκαστική παραίτηση του Σπ. Λιβανού και λίγο αργότερα η διαγραφή του Π. Δούκα ήταν για τον Κ. Μητσοτάκη ένας τρόπος να τονώσει το ηγετικό του προφίλ, να αποπροσανατολίσει (ποιος χιονιάς και ποιος Φουρθιώτης;) και να απευθυνθεί στο κεντρώο ακροατήριο που γοήτευσε στις εκλογές του 2019 με μήνυμα μηδενικής ανοχής στον καραμανλικό πολιτικαντισμό και παλαιοκομματισμό.

Αλλά και αυτό το θαύμα θα κρατήσει τρεις μέρες, το πολύ. Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο συνεχιστής της παλιάς ΝΔ και ο εκσυγχρονισμός της (με την υπουργοποίηση Πιερρακάκη κοκ) είναι επιφανειακός και κούφιος. Ο μαυρογυαλουρισμός παραμένει κυρίαρχος στο κυβερνών κόμμα και αυτό αποδεικνύεται διαρκώς. Τελευταίο παράδειγμα, η διαφήμιση της εταιρείας του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη (Ελληνική Αγωγή) από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Λιβανοί και Δούκες στη ΝΔ υπάρχουν πολλοί. Και θα τους βρίσκει συνεχώς μπροστά του ο πρωθυπουργός στο δρόμο προς τις εκλογές. Ο ίδιος, άλλωστε, τους μοιάζει, στην πελατειακή κουλτούρα. Έχει απλώς πιο οργανωμένο επικοινωνιακό επιτελείο και πιο ισχυρούς φίλους. 

*Η άποψη στο tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ιδιωτικοποιούν το νερό / Γιατί κάνουν μόνο μπίζνες και βόλεμα συμφερόντων που υπηρετούν

Πώς έχει γίνει μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του...

Από το Βιετνάμ τότε, στη Γάζα σήμερα – Η ιστορία επαναλαμβάνεται στα πανεπιστήμια της Αμερικής;

*Του Κωνσταντίνου Βενιζέλου - Καθώς οι φοιτητές στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια...

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...
Διαφήμιση