Η Ουκρανία συμφώνησε για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στο Γόμελ της Λευκορωσίας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Επιβεβαιώνει ο Ζελένσκι τα ρωσικά ΜΜΕ (RIA, TASS), σύμφωνα με τα οποία, η Ουκρανία δέχτηκε να παρευρεθεί στις διαπραγματεύσεις στο Γόμελ της Λευκορωσίας.

Η ουκρανική προεδρία παρουσιάζεται να δίνει το πράσινο φως για την πραγματοποίηση διαπραγματεύσεων με τη ρωσική πλευρά, όχι στο Μινσκ, αλλά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε ανακοινώσει την άρνηση του να διαπραγματευτεί σε «εχθρικό» έδαφος, προτείνοντας άλλες πόλεις, και συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη, την Πράγα, το Μπακού και τη Βαρσοβία.

«Αυτή τη στιγμή, λέμε όχι στο Μινσκ. Άλλες πόλεις μπορεί να είναι ένα μέρος για συνάντηση. Φυσικά, θέλουμε ειρήνη, θέλουμε να συναντηθούμε, θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος. Βαρσοβία, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη, Κωνσταντινούπολη, Μπακού – τα έχουμε προτείνει όλα αυτά στη Ρωσία. Οποιαδήποτε άλλη πόλη κάνει», σημείωσε και πρόσθεσε: «Μια χώρα, από την επικράτεια της οποίας δεν πετάνε οι πύραυλοι. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που οι συνομιλίες μπορούν να είναι ειλικρινείς και μπορούν πραγματικά να βάλουν ένα τέλος στον πόλεμο».

Ωστόσο, στην εκπνοή του τελεσίγραφου της Μόσχας προς τον Ουκρανό Πρόεδρο να απαντήσει έως τις 14:00 ώρα Ελλάδας αν θα προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε σε μήνυμά του στο δίκτυο Telegram, ότι μίλησε με τον ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο. Τη συνομιλία επιβεβαίωσε και η Λευκορωσία.

Ο Ζελένσκι δεν έχει δώσει προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τα ρωσικά δημοσιεύματα, η ουκρανική πλευρά παρουσιάζεται να έχει συμφωνήσει να πάρει μέρος σε συνομιλίες με τους Ρώσους στη Λευκορωσία, ενώ η ρωσική αντιπροσωπεία έχει μεταβεί ήδη όχι στο Μινσκ αλλά στην πόλη Γόμελ. 

Το θέμα συζητήθηκε και κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ, ενώ ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Μπένετ θα μπορούσε ενδεχομένως να λειτουργήσει και ως διαμεσολαβητής.

*Με πληροφορίες από tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Αμετανόητος για το έγκλημα των Τεμπών – Μισόλογα για τις ψήφους της ακροδεξιάς

Η δημοσκοπική φθορά της κυβέρνησης έχει θορυβήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος...

Γάζα: Καταγγέλλουν για εγκλήματα πολέμου – Ζητούν διεθνή έρευνα για τους ομαδικούς τάφους

Αποτροπιασμό και φρίκη έχει προκαλέσει η είδηση για τον...

Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για τους “Σπαρτιάτες”

*Του Ανδρέα Μαραθιά - Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο...

ΚΚΕ για τη συνέντευξη Μητσοτάκη: “Είναι γνωστά τα εκβιαστικά του διλήμματα”

Το σχόλιο - δήλωση ΚΚΕ για την συνέντευξη Μητσοτάκη. «Ο κ. Μητσοτάκης...
Διαφήμιση